İkamet krizi: Alanya'da bir müteahhit hayatına son verdi

 Alanya Haber giriş: 09 Kasım 2023, Perşembe 10:57., Güncelleme: 9 ay önce
İkamet krizi: Alanya'da bir müteahhit hayatına son verdi
Abone ol

Alanya'da yaşayan 2 çocuk babası müteahhit İlker Demiral, 'ikamet sorunu' nedeniyle satışların bıçak gibi kesilmesi sonucu ekonomik anlamda sıkıntıya giren inşaat sektöründeki yaşanan krize bağlı olarak iddiaya göre borçlarını ödeyemez duruma geldi ve canına kıydı. Daha önce 'İkamet Krizi' manşetleriyle gündeme getirdiğimiz sektördeki sorunun önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki günlerde daha da artacağı değerlendiriliyor.

Alanya'nın Cikcilli Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk babası müteahhit İlker Demiral, iddiaya göre yabancılara yönelik bazı mahallelerde alınan 'ikamet yasağı' kararı nedeniyle satışların durduğu inşaat sektöründeki 'kriz' sonucu mali krize girerek hayatına son verdi. Yaşamını yitiren Demiral’ın cenazesi önceki gün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hacıbaba Mezarlığı’nda toprağa verildi.

'İKAMET KRİZİ'

Alanya Gazetesi olarak geçtiğimiz aylarda sektör temsilcileri ve çalışanlarının sesine kulak vermiş ve 'kira artışlarının önüne geçebilmek için' uygulanmaya başlanan bazı mahallerde yabancılara yönelik 'ikamet yasağının' bir krize dönüşürek inşaat sektörünü ve dolaylı olarak turizmden sonra Alanya'ya ekonomik anlamda ikinci ticari girdisi olan Emlak ve İnşaat seöktürünü batırabileceğini gündeme getirmiş,  yetkililere gerekli çalışmaların yapılması için çağrıda bulunmuştuk.

'İNŞAAT ÇÖKERSE TÜM ALANYA ENKAZ ALTINDA KALIR'

Kira artışlarının önüne geçmesi için uygulanan ancak amacına ulaşamayan 'ikamet yasağı' konusu ile T.C. vatandaşlığının mülk karşılığı satılması konusunun karıştırıldığını ve vatandaşlık satışına karşı olduklarını belirten sektör temsilcileriyle yaptığımız röportajlarımızda 'İnşaat çökerse bu enkazın altında hepimiz kalırız' manşetiyle gündeme getirmişti. Konu hakkında Alanyalı bürokratlar yasağın kaldırılması için Ankara'da görüşmeler yapıyor. 

KONUYLA İLGİLİ HABERLER;

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER