Yok Artık: Belediyenin ektiği çiçekleri çaldılar

 Alanya Haber giriş: 13 Temmuz 2022, Çarşamba 15:48., Güncelleme: 2 yıl önce
Yok Artık: Belediyenin ektiği çiçekleri çaldılar
Abone ol

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde belediyenin orta refüj ve Yürüyüş Yolu üzerine ektiği çiçekler, kimliği belirsiz biri kadın iki kişi tarafından ekildikleri topraktan sökülerek çalındı., Hırsızlık anları ise bir vatandaş tarafından anbean kaydedildi.. Olay tepki çekti

Dün Alanyagazetesi.com.tr'nin gündeme getirdiği 'Yürüyüş Yolu Park Alanyaları ve çimlere pisleyenler'  haberinin ardından bugün 'Biz Koparmaya kıyamazken biri geldi üstüne pisledi, diğeri geldi kökleyip çaldı' dedirtten bir hırsızlık olayı yaşandı.

Alanya Belediyesi'nin Damlataş Caddesi ve Kargıcak Mahallesi arasında devam eden Yürüyüş Yolu projesi kapsamında D-400 yolu üzerindeki güzergahta orta refüjler ve yolun deniz tarafında kalan kilometrelerce uzunluktaki bölümlerin peyzaj çalışmaları Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince süs çiçekleri dikildi.

İLGİLİ HABER

'Çimlere Basmayınız', 'Çiçekleri Koparmayınız' uyarıları levhalarını da görmezden gelen kimliği belirsiz biri kadın iki kişi 13 Temmuz'da(Bugün) rengarenk çiçekleri köklerinden söktükleri görüldü.

Tepki çeken olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasında anbean kaydedildi. Görüntülerde 1'i kadın 2 kişinin bir süre çevreyi kontrol ettikten sonra çiçekleri ekili olduğu toprktan sökerek ellerindeki poşetlere koydukları görüldü.

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre şahıslar aynı bölgeden farklı renk ve cinslerde çok sayıda çiçek çaldıktan sonra gözden kayboldu.

Kamuya ait çiçekleri almak suç mu?

Kamu Malını Çalmak, Devlet Malına Zarar Vermek '5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 152. maddesinin 1. fıkrasında düzenlenen nitelikli halinde verilecek hapis cezası bir yıldan dört yıla kadardır. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 152. maddesinin 2. fıkrasında düzenlenen nitelikli halinde ise verilecek hapis cezası bir katına kadar artırılır.'