Alanya'da çimenlere 'pisleyenler' isyan ettirdi: Bu Görüntüyü çekerken utandım

 Alanya Haber giriş: 12 Temmuz 2022, Salı 16:41., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da çimenlere 'pisleyenler' isyan ettirdi: Bu Görüntüyü çekerken utandım
Abone ol

Alanya'da bir vatandaş tarafından kaydedilen 'pislik' görüntüler pes artık dedirtti. Gündüz vakitlerinde onlarca ailenin çocuklarıyla oturup dinlendiği Güllerpınarı Mahallesi Yürüyüş Yolu üzerindeki park alanı gece saatlerinde 'tuvalet eğitimi bile almamış' tiplerin 'pisliklerini' bırakma yeri haline geliyor. Bu görüntüleri utanarak paylaştığını belirten vatandaş 'Artık yeter.. Kadın halimle küçük yaştaki çocuğumla birlikte aynı yolda dolaşırken bana adım başı kimlik soran bekçiler-güvenlik görevlileri neredesiniz..' diyerek duruma isyan etti.

Skandal görüntülerin altına yorum yapan bir vatandaşın ''ÇİMEN OTEL' diye dert yandığımız yerler  şimdilerde 'Çimen WC'  oldu tepkisi dikkat çekti..

Alanya Belediyesi ve Sanayi Kavşağı arasında kalan Yürüyüş Yolu üzerindeki parklar ve yeşillik alanlar kimliği ve uyruğu belirsiz tiplerin tehlikesi altında.

Çok sayıda yerli ve yabancı turistin kullandığı, Alanya'nın kalbi sayılan bölgedeki kent disiplinsizliği vatandaşı isyan noktasına getirdi. Özellikle sabahın erken saatlerinde yapılan sabah yürüyüş sporu ve akşam da aileyle birlikte yapılan akşam yürüyüşleri Alanya halkının ve kente gelen turistlerin vazgeçilmezi haline geldi.

Köpeklerin çişleri yapması için belirlenen noktalara idrarını yapan bir şahsın görüntüleri 'pes artık' dedirti.  

Alanya'da çimenlere 'pisleyenler' isyan ettirdi: Bu Görüntüyü çekerken utandım
Alanya'da çimenlere 'pisleyenler' isyan ettirdi: Bu Görüntüyü çekerken utandım

Başta hükümetin 'Kaçak-Sığınmacı göçmen' politikası ve Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle kent aşırı göç almaya devam ederken, bu göçe bağlı olarak şehrin demografik, sosyolojik yapısı da çok ciddi derecede yara almaya devam ediyor.

'KALBİMİZE PİSLEDİLER'

Göntülerin kaydedildiği alanda ise tasmalarıyla köpeklerini gezdiren vatandaşlar, köpeklerinin dışkısını yapması durumunda bir poşet yardımıyla dışkıyı alarak çöpe atıyor. Alanya Belediyesi tarafından tabela ve uyarı levhalarıyla belirlenen noktada bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntüler ise ibretlik bir sahne oluşturdu. Alanya'nın kalbi olarak anılan bölgelerdeki 'pisleme' olayı sosyal medyada 'kalbimizin tam ortasına pisliyorlar' sözleriyle tepki çekti.

BANA ADIM BAŞI KİMLİK SORAN SİZ BEKÇİLER NEREDESİNİZ?

Olayın yaşandığı bölgede her gün küçük yaştaki çocuğumla dolaşıyorum, ama nasıl dolaşıyorum! Sürekli arkama bakarak tedirgin halde yürüyorum, sanki her an başıma bir olay gelecekmiş gibi korkar hale geldim... diyen ve görüntüleri paylaşan vatandaş 'Evimizin Önü!! bu görüntüleri çekerken ben utandım, korktum.. utanması gereken ve korkması gereken ben miydim! Sinirden elim ayağım titriyor. tuvalet eğitimi bile almamış tipler, sokaklarımızı yaşanmaz hale getirdiniz. İçip alenen s..çanlar; Allah sizin belanızı versin. Bu devlet nerede polis nerede? Çocuğumla gezerken bana kimlik soran bekçiler siz ne iş yaparsınız?.. Sizler benim kimliğimi kontrol ederken, yanı başımızdan ne idüğü belirsiz, üstü başı yarıçıplak, anlamadığım bir dilde birbirine bağıra çağıra, vura kaka, ite kaka akıp giden sürüler halindeki tipleri görmez misiniz!' diye sitem ederek yetkililere dert yandı...

'ÇİMEN OTEL OLAYI NEDİR'

Çimen Otel olayı, genellikle her bayram öncesi otel ve pansiyonlarda konaklamayıp, Alanya genelinde parklar, ağaçlar, banklar, plajlar ve yeşil alanlarda yatıp kalkan yerli turistleri tarif etmek için Alanya halkı tarafından kullanılan ironik bir sözdür

 İşte sosyal medyadan da tepki yağan o görüntüler;