Wien Otel'in sahibi Mustafa Özyurt hayatını kaybetti

 Alanya Haber giriş: 22 Temmuz 2019, Pazartesi 21:16., Güncelleme:
Wien Otel'in sahibi Mustafa Özyurt hayatını kaybetti
Abone ol

Alanya'nın sevilen isimlerinden 'Sıhhiye Mustafa' lakabıyla tanınan Wien Otel'in sahibi Mustafa Özyurt hayatını kaybetti. Özyurt, uzun yıllar boyunca sünnetçilik yaparak elde ettiği birikimiyle açtığı oteline 'Terbilek' adını koymuştu. Öte yandan Özyurt'un sünnet etiği çocuklar arsından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu(YİK) üyesi Bülent Arınç'ta bulunuyor..

'Sıhhiye Mustafa' lakabıyla tanınan Mustafa Özyurt, 94 yaşında yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle vefat etti.

BÜLENT ARINÇ'I DA...

Alanya'da 1950-1980 yılları arasında yaklaşık 30 yıl boyunca binlerce sünnet yapan Mustafa Özyurt'un sünnet ettiği isimler arasında, annesi Alanyalı Yönetler Ailesi'nden Sevdiye Arınç olan, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı, şimdiki Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç da vardı.

Wien Otel sahibi Eyüp Özyurt'un da babası olan Mustafa Özyurt, Gürses Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Bektaş Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

OTELİNİN ADINI 'TERBİLEK' KOYMUŞTU

Mustafa Özyurt, çok çalışkan bir isimdi. Sıhhiyeliğin yanısıra uzun yıllar ziraatle uğraştı. Aralıksız çalışarak şimdiki Wien Otel'i yaptı. Otelinin adını 'Terbilek' koydu. Soranlara "Çünkü bu oteli ben bileğimin gücüyle, çok çalışıp, çok terleyerek yaptım. Adı o yüzden Terbilek" derdi. Bu yüzden adı 'Wien' olarak bilinen otelin adı halen 'Wien Terbilek Otel'dir.