Türkiye'nin konuştuğu Cem Muhammet Antalya'da

 Bölge Haber giriş: 25 Temmuz 2022, Pazartesi 23:01., Güncelleme: 2 yıl önce
Türkiye'nin konuştuğu Cem Muhammet Antalya'da
Abone ol

Türkiye'nin gündemindeki Cem Muhammet A. Annesine teslim edilmek üzere Antalya getirildi ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesine kontrol amaçlı yatışı yapıldı. AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, küçük çocuğu odasında ziyaret etti. Özkan o anları sosyal medya hesabından paylaştı. Talihsiz Muhammet'in tırnakları ve saçlarının kesildiği, yatağında oyuncakla oynadığı görüldü. Tedavisi süren küçük çocuğun ilk sözlerinin ise 'Burada olmaktan çok mutluyum' olduğu öğrenildi.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde teyzesinin çöp evinde yaklaşık 1 yıl boyunca öz teyzesi Kamuran Pınar Acar tarafından kilitli kalan ve bir odada bitkin halde bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet Acar, Bursa'daki hastanede yapılan ilk tedavisinin ardından savcılık kararıyla Antalya’dan gelen anne Yasemin Acar’a verildi.

Türkiye'nin konuştuğu Cem Muhammet Antalya'da
Türkiye'nin konuştuğu Cem Muhammet Antalya'da

Küçük Muhammet Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi ve tedavisi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yatışı gerçekleştirildi.

MUHAMMET'İN ANNESİ İLK KEZ KONUŞTU: ARTIK SUSMAYACAĞIM: 2 YILDIR İLK DEFA ELLERİ YIKANDI

Yaşanan adli süreçle ilgili Cumhuriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan anne Yasemin A, birkaç gün önce savcılıktan arandığını, çocuğun bulunduğunu söylediklerini aktardı. Çocuğunu görmek için Bursa'ya giden Yasemin A, C.M.A'yı çocuk servisinde gördüğünü ve çocuğa serum taktıklarını anlattı. Çocuğun altının bezlendiğini belirten Yasemin A, "Doktor erken çıkışımıza karar verdi. Elimde de savcının verdiği kağıt vardı. Ayağında ayakkabı da yoktu, galoş giydirdim. Sonra Antalya'ya eve geldik. Çocuğumu aldığımda ellerini yıkadım, çocuğum bana dedi ki 'iki yıldır ilk defa ellerimi yıkıyorum'.  Gece kapıda bir sürü insan belirdi. Oğlumu yurda götürdüler. Emniyet Amirliği'ne gittik, ifademi verdim. Dilekçemi de verdim. Beni sabaha karşı eve bıraktılar." ifadelerini kullandı.

'GÜZEL BİR EVE ÇIK, ÇOCUĞUNU AL'
Yasemin A. konuşmasını şu ifadelerle noktaladı:

Evde rutubet var, duvarlar dökülüyor. Bana 'güzel bir eve çık, çocuğunu al. Daha iyi bir yere geçmesi lazım' dediler. Eylül'de yeni bir işe başlayacağım. Artık anneyi koruduklarını düşünmüyorum. Artık konuşmak istiyorum. Ben çocuğum için konuşmuyordum. Bu çocuk askere gidecek, evlenecek ileride bir hayatı olacak. İnsanlar gerçekleri bilmeli. Nereye kadar susacağım?

MUHAMMET ARTIK ANTALYA'DA

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Rektörü Prof.Dr. Özlenen Özkan küçük çocuğu odasında ziyaret etti ve tedavi sürecini yakından takip ederek bizzat ilgilendi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Rektörü Özlenen Özkan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

Türkiye'nin konuştuğu Cem Muhammet Antalya'da
Türkiye'nin konuştuğu Cem Muhammet Antalya'da

'Bazen yaşadıklarımız içimizi karartıyor. Bilindiği ve medyaya yansıdığı gibi Bursa’daki kötü koşullardan kurtarılan Cem Muhammed'in hikayesi de beni öyle etkiledi. Ama bugün onunla konuşunca, inadına gülümsemesini görünce umudum tazelendi. Hiç merak etmeyin, evladımız bize emanet, yaralarını el birliğiyle saracağız.'

Türkiye'nin konuştuğu Cem Muhammet Antalya'da
Türkiye'nin konuştuğu Cem Muhammet Antalya'da