Son dakika: Kamburoğlu İYİ Parti'den istifa ederek CHP'ye katıldı

 Alanya Haber giriş: 08 Şubat 2024, Perşembe 23:49., Güncelleme: 3 ay önce
Son dakika: Kamburoğlu İYİ Parti'den istifa ederek CHP'ye katıldı
Abone ol

Alanya Belediye Meclisi Üyesi Mimar Hasan Can Kamburoğlu, İyi Parti'den istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçtiğini duyurdu. Son olarak dün, İYİ Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Didem Dim Özaltın, ‘’Herkes kendi derdine düştü, şahsi çıkarlar hiçe sayılıyor’’ açıklamasıyla istifasını duyurmuştu. Bu İstifalarda 'Özçelik etkisi' kulislerde konuşuluyor.

SON DAKİKA.. Alanya İYİ Parti'deki istifalar devam ediyor. Son günlerde peş peşe gelen istifa haberlerine Alanya'nın etkili isimlerinden Kamburoğlu'da katıldı.

Alanyalı iş insanı Hasan Can Kamburoğlu Cumhuriyet Halk Partisi çatısında altında  memleketime hizmet etmeye devam edeceğini açıkladı ve İYİ Parti'den istifa etti. Kamburoğlu'nun istifası sonrası CHP'de 'Özçelik Etkisi' Alanya çevrelerinde sık sık konuşulmaya başladı. Siyasi kulislerde yapılan yorumlara göre; Alanya Belediye Başkan Adayı Osman Tarık Özçelik partide olumlu yönde bir rüzgar estiriyor ve partili-partisiz tüm seçmen tarafından kabul gördü. Bu etkinin sandığa yansıyacağını öngören siyasetçiler ise Ankara Genel Merkezli bir yönetim şeklinden ziyade, yerel yönetim ve idare anlayışını benimseyerek karar veriyor. Özellikle İYİ Parti'de ülke genelinde yaşanan 'çöküş' Alanya'da da etkisi gösteriyor. 

Son dakika: Kamburoğlu İYİ Parti'den istifa ederek CHP'ye katıldı
Mimar Hasan Can Kamburoğlu CHP'ye katıldı

Kamburoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Doğup büyüdüğüm ve çok şey borçlu olduğum Alanya’mıza hizmet edebilmek için İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ittifakı altında Abdullah Sönmez ‘in listesinden Alanya Belediye Meclis üyesi adayı olarak siyasete atıldım.
Geçirdiğimiz beş yıllık görev süresince gerek Alanya Belediye Meclisi’nde, gerek Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde doğruyu yanlıştan, haramı helalden ayırarak, çocuklarımıza daha yaşanabilir bir şehir bırakmak adına elimden geldiğince belediyelerimizin çalışmalarına katkı sağladım. Beş yılın ardından bu onurlu görevi layığıyla yapmış olmanın gururunu yaşıyorum.
Listesinde bana yer vererek, siyaset üzerinden şehrimize hizmet etme yoluna açan parti teşkilatlarına, emekçilerine, üyelerine ve destekleriyle beni motive eden siz değerli hemşerilerime teşekkürlerimi sunuyorum.
Son olarak Alanya’ya hizmet adına başladığım bu yolculuğa İYİ Partiden istifa ederek, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam edeceğimi sizlerle paylaşmak isterim.

Dün, İYİ Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Didem Dim Özaltın, ‘’Herkes kendi derdine düştü, şahsi çıkarlar hiçe sayılıyor’’ şeklindeki açıklamasının ardından istifa etmişti.

İLGİLİ HABER