İYİ Parti'de istifa depremi: Özaltın: Değerler, şahsi çıkarlar için hiçe sayıldı

 Alanya Haber giriş: 07 Şubat 2024, Çarşamba 19:13., Güncelleme: 3 ay önce
İYİ Parti'de istifa depremi: Özaltın: Değerler, şahsi çıkarlar için hiçe sayıldı
Abone ol

'Parti içinde herkes kendi derdine düştü, değerler; şahsi çıkarlar uğruna hiçe sayıldı.' diyen İYİ Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi Didem Dim Özaltın İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Özaltın, parti içi yönetimi ve üyeleri arasında gitgide derinleşen bilinçli iletişim kopukluğu, itibarsızlaştırma ve yaşanan pek çok şeyde, parti kimliği ve siyasi ahlaka aykırı durumlar nedenleriyle istifa kararı aldığını ifade etti.

2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ardından İyi Parti Lideri Meral Akşener'in 6 partiden oluşan ve  Türk siyasi tarihine '6'lı Masa' olarak geçen Millet İttifakı'ndan ani bir kararla ayrılmasının ardından başlayan parti içi istifalar devam ediyor.  Alanya İYİ Parti ise Belediye Meclis Üyesi Didem Dim Özaltın istifasıyla sarsıldı.

Özaltın istifa açıklamasına şu ifadelere yer verdi;

Değerli partili büyüklerim, birlikte yol yürüdüğüm İYİ Partili arkadaşlarım ve Alanya halkımız,
Kurulduğu günden bugüne içerisinde bulunduğum İYİ Parti yerelde ve genelde çokça çalkantılı dönemler geçirdi. Tüm bunlar olurken gidenin arkasından hiçbir zaman saygısızlık etmeden, gelene de kucak açarak partinin bütünlüğü ve var oluşu adına bir duruş sergiledim.

'DEĞERLER, ŞAHSİ ÇIKARLAR UĞRUNA HİÇE SAYILDI'

Yaşanan pek çok olumsuzluğun her zaman parti içerisinde çözülmesi gerektiğine, partinin kurumsal kimliğine zarar verecek şekilde kamuoyuna yansımaması gerektiğine inandım. Ancak zaman içerisinde gördüm ki herkes kendi derdine düştü, değerler; şahsi çıkarlar uğruna hiçe sayıldı. Bugün dönüp baktığımda ortak değerlerimizin yok edildiğini görmekteyim. 

Alanya'ya farklı yollarla hizmet vermiş bir ailenin evladıyım. Ailemden aldığım ahlak ve eğitimle amacım doğduğum, büyüdüğüm memleketime hizmet etmek oldu. Hiçbir zaman şov yapmadım. Prim kazanmak, birilerine iyi görünmek için hesap içinde olmadım. Vatandaşlarımızın oylarıyla aldığım Meclis Üyeliği görevimi asla bir basamak olarak görmedim. Etiket peşinde koşmadım. Görev sürem boyunca, bildiğim doğruyu çekinmeden savundum.  Bana ya da bilgim dahilinde partimize ulaşan herkese elimden geldiğince çözüm olmaya çalıştım. Nihayetinde insanım, illaki eksiklerim olmuştur fakat, tamamladıklarım yetmedi…

'SİYTASİ AHLAKTAN UZAKLAŞILDI'

Alanya'da İYİ Parti'yi temsilen 2019 yılından beri görev yapmakta olan meclis üyelerinden büyük bir kısmı uzun süredir yok sayılmış, parti yönetimi ve üyeleri ile bağlantımız koparılmış, meclis üyeliği itibarsızlaştırmaya çalışılmıştır. Ne yazık ki önceki dönemler bizlere karşı sergilenen bu tutum, bugünün İYİ Partisi’nin başka organlarına da yansımış bulunmaktadır. Süreçte yaşanan pek çok şey parti kimliği ve siyasi ahlaktan gitgide uzaklaşmaktadır.
Bu nedenlerle başta kendime olan saygımı korumak ve emeği yok sayan sistemde basamak olmamak adına İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım.
Kamuoyuna saygılarımla... Didem Dim Özaltın