Alanya'da dehşet: Komşusunu öldürüp kaçtı

 Alanya Haber giriş: 02 Nisan 2019, Salı 03:44, Güncelleme: 5 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanya'da dehşet: Komşusunu öldürüp kaçtı
Abone ol

Alanya'da silahlı çatışma. Dinek Mahallesi'nde bir marketi basan ve cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen Yunus D., market işletmecisi 57 yaşındaki Hayrettin Süvari'yi yanında getirdiği pompalı tüfekle vurarak öldürdü. O sırada Süvari'nin bir yakını da saldırgana silahla karşılık verince kısa süreli çatışma çıktı. Olay yerine Özel Harekat Polisleri sevk edildi. Süvariyi öldürüp kaçan katil zanlısı Yunus D.nin, olay yerinden kaçarken polis ekipleri de ateş açtığı belirtildi.. Son dakika bilgisine göre, olay yerinden kaçan şüpheli Yunus D. ile birlikte 5 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen 5 kişiden 2’si tutuklandı..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Son dakika.. Alanya'nın Dinek Mahallesi'nde, iddiaya göre aralarında husumet bulunan iki komşu aile arasında başlayan sözlü kavgada silahlar konuştu.

İddiaya göre geçtiğimiz hafta silahla tehdit ve kurşunlama suçlamasıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden çıktığı öğrenilen 30 yaşındaki Yunus D., Dinek'te market işletmeciliğii yapan komşuları 57 yaşındaki Hayrettin Süvari'yi yanında getirdiği pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü. O anlarda silahlı saldırıya uğrayan Süvari'nin bir yakını da belindeki tabancayı çekerek saldırgana ateş açtı.

"ÖLDÜRÜP KAÇTI"

Hayrettin Süvari'yi silahla öldürüp kaçan katil zanlısı Yunus D.'nin karşedi Taner D. ise silah sesleri üzerine markete girince Süvari'Ninyakını tarafından bacağından vuruldu.

KATİL ZANLISI SALDIRGANIN KARDEŞİ VE BABASI GÖZALTINA ALINDI

Ayağından vurulan ve hafif yaralanan Taner D. tedavisinin ardından babası ile birlikte gözaltına alındı.

Alanya Emniyet  Müdürlüğü Ekipleri, saldırgan Yunus D'nin yakalanması için çalışma başlattırken, olay yeirne güvenlik amacıya  Özel Harekat Ekipleri sev edildi.

 Katil zanlısı Yunus D.'Nin olay yerinden kaçtığı sırada, polis ekibiplerine de ateş açtığı öğrenildi..

KATİL ZANLISI YUNUS D. YAKALANDI

Hayrettin Süvari'yi göğsünden pompalı tüfekle vuran katil zanlısı Yunus D., Alanya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalar sonucunda Dinek mevkiinde kıskıvrak yakalandı. Öte yandan Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler hayatını kaybeden Hayrettin Süvari'nin oğlu Şükrullah Süvari'yi de gözaltına alındı.

Şükrullah Süvari, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. 

İKİ ZANLI TUTUKLANDI, 3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

 Polis ekipleri Hayrettin Süvari'yi pompalı tüfekle vurarak ölümüne sebep olan Yunus D. ile birlikte Alper D., Taner D., Abdullah D. ve İsmail Z.’yi emniyette ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Alper D., Taner D. ve Abdullah D. savcılıkça serbest bırakırken, Yunus D. ve İsmail Z. tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Yunus D. ve İsmail Z. tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.