Son dakika: Manavgat'ı yakan 3 şüpheli yakalandı

 Alanya Haber giriş: 29 Temmuz 2021, Perşembe 22:33, Güncelleme: 3 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Son dakika: Manavgat'ı yakan 3 şüpheli yakalandı
Abone ol

Son dakika.. Manavgat'ta yangın çıkarmak için bölgede bulundukları iddia edilen şüpheliler vatandaşlarca yakalandı.. Manavgat'ın Hocalı Mahallesi'nde yakalanan 3 şüpheli, vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. Şahısları linçten jandarma ekipleri kurtardı. Olayların büyümesi üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Devreye girdi.. Şüpheliler zırhlı araçlarla bölgeden uzaklaştırıldı. İşte o anlar..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Son dakika.. Manavgat'ta yangın söndürme çalışmaları vatandaşların ve ekiplerin cansiperhane mücadelesiyle devam ediyor. Yangını çıkardığı iddia edilen 3 kişi jandarma tarafından Hocalı civarında yakalandı. Şüphelilerin yakalandığını öğrenen yüzlerce kişilik bölge sakinleri olay yerine koştu.

Manavgat'ı yakan 3 şüpheli yakalandı
Manavgat'ı yakan 3 şüpheli yakalandı

YÜZLERCE VATANDAŞTAN LİNÇ GİRİŞİMİ

Vatandaşlar tarafından yangın çıkarmak için bölgede oldukları değerlendirilen şüpheliler ve mahalle sakinleri arasında tartışma çıktı. Şüpheli şahıslardan biri mahalle sakinini bıçakladı. Yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.  Yaşanan o anlar cep telefonu kameralarına yansırken, jandarma ekipleri vatandaşları güçlükle sakinleştirdi ve şüphelileri linçten kurtararak bölgeden uzaklaştırdı.

ÖFKELİ KALABALIK OTOMOBİLİ DEVİRİP, ATEŞE VERDİ

Kimliği belirsiz 2 kişiyi, öfkeli kalabalığın elinden güçlükle alan jandarma ekipleri, ekip aracına bindirip bölgeden uzaklaştırmak istedi. Bu sırada kalabalıktan bazıları jandarma aracına bindirildikleri sırada bu kişilere saldırmaya çalıştı. Bazıları ellerine geçirdikleri taşları atmaya kalkıştı.

Son dakika: Manavgat'ı yakan 3 şüpheli yakalandı
Son dakika: Manavgat'ı yakan 3 şüpheli yakalandı


Öfkeli kalabalık, şüphelendikleri 2 kişinin otomobiline zarar verdikten sonra devirip yaktı. Daha sonra itfaiye müdahale ederek, yanan aracı söndürdü.

ÇAVUŞOĞLU OLAY YERİNDE GELDİ

Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da geldi. Kalabalık grup arasına giren Çavuşoğlu, “Askerimiz polisimiz görevimizi yapsın. Soruşturmalar yapılsın. Çeşitli iddialar var. İddia üzerine ceza verilmez, ceza verilirse de devlet verir. Haklı iken haksız duruma düşmeyelim. Ekiplerimizi bırakalım yangın bölgesine dönsün. Yanan yerler imara açılmayacak. Benim söz vermeme gerek yok, orman kanunu çok katıdır. Yanan yere istisnası olmamıştır, yanan yer ağaçlandırılmıştır. Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın” dedi.

ZIRHLI ARAÇLA UZAKLAŞTIRILDI

Bakan Çavuşoğlu’nun konuşması ve bölgeden ayrılmasının ardından de gerginliğin devam etmesi üzerine bölgeye çok sayıda takviye ekip geldi. 2 gencin olduğu jandarma arabası bir süre sonra bölgeden çıkarıldı. Gençler, getirilen zırhlı araca alınarak aladan çıkarıldı. Zırhlı aracın ayrılmasının ardından kalabalık dağıldı.

İNCELEME SÜRÜYOR

Yetkililer ise ‘ormanı yaktığı’ iddia edilen 2 kişinin orman yangınlarıyla ilgileri olup olmadığının henüz belli olmadığını, olayla ilgili incelemenin devam ettiğini belirtti.

İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER
İLGİLİ HABER