Gazipaşa'da Muhtarlar Tek Yumruk Oldu

 Gazipaşa Haber giriş: 20 Nisan 2019, Cumartesi 18:41., Güncelleme: 5 yıl önce
Gazipaşa'da Muhtarlar Tek Yumruk Oldu
Abone ol

Gazipaşa'da 53 mahalle muhtarı tek dernek çatısı altında birleşiyor. Kahvaltılı toplantıda biraraya gelen 2 derneğe bağlı muhtarlar, yapılan kura çekilişi sonunda Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği'nde birleşme kararı aldı.

Gazipaşa Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği üyeleri, Kızılgüney Mahalle Muhtarı Ramazan Tekin'in davetlisi olarak kahvaltıda biraraya geldi.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen kahvaltıda söz alan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Rafik Akca, ilçede toplam 53 muhtarın bulunduğunu, 26 mahallede yeni muhtar seçildiğini ve ikiciliğin kimseye fayda getirmeyeceğini belirterek derneklerin birleştirilmesi önerisinde bulundu.

Gazipaşa'da Muhtarlar Tek Yumruk Oldu
Gazipaşa'da Muhtarlar Tek Yumruk Oldu

KURAYLA BELİRLENDİ

Sarıağaç Mahalle Muhtarı Ahmet Aman da söz alarak, yapıcı konuşmalarıyla dikkat çekti. Konuşmaların ardından derneklerin birleştirilmesi için oylama yapılarak, toplantıya katılan muhtarlardan 32'si, derneklerin birleştirilmesini uygun gördü. Daha sonra ise kura çekilişine geçildi. Beyrebucak Mahalle Muhtarı Mehmet Uncuoğlu, 2 kağıtta yazılı olan muhtarlar derneği isimlerinden birini çekti ve kuradan Gazipaşa Mahalle Muhtarları çıktı. Yapılan sözlü anlaşma gereği, tüm muhtarlar Gazipaşa Mahalle Muhtarları Derneği çatısı altında birleşecek. Bir ay içerisinde yeniden kongreye gidilerek, yeni yönetim belirlenip, muhtarlar arasında ayrışmaya son verilecek.

İLT TEBRİK, GGC BAŞKANI TEKİN'DEN

Derneklerin birleşmesine şahitlik eden Gazipaşa Gazeteciler Cemiyeti(GGC) Başkanı Adem Tekin, tüm muhtarları yapıcı, birleştirici ve bütünleştirici davranışlarından dolayı tebrik etti. 

Kaynak: gazipasasahil.com