Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir'den kiracısına 'sahte imza' suçlaması

 Alanya Haber giriş: 06 Şubat 2024, Salı 23:54., Güncelleme: 3 ay önce
Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir'den kiracısına 'sahte imza' suçlaması
Abone ol

Önceki gün 4.500 lira olan kira bedeline %377 oranında zam yaparak 21.500 liraya çıkaran ve kiracısı ile mahkemelik olan Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi. Demir 'kira bedeli yüzünden değil, senetlerdeki sahte imza nedeniyle mahkemelik olduk ve kazandık. İşyerimin tahliyesini talep ettim' dedi. %40 anlaşmaya uymayan ve kiracısına %377 oranında zam yapan Demir fahiş kira iddialarını siyaset arenasına taşıyarak 'hizmet yolundaki arkadaşlarım hedef alınmak isteniyor..' yorumunda bulundu

Fahiş kira artışı iddialarına 'Yapılan bu hareket ile şahsım gibi Alanya’ya hizmet yolunda çalışan arkadaşlarıma da zarar vermek amaçlanmıştır' diyen Nuri Demir kiracısının kendisine sahte imzalı evrak verdiğini öne sürdü. Kuaför Kaim ise Demir'in paylaştığı senede ilişikin olarak daha önce yaptığı açıklamada 'Kira sözleşmem henüz bitmediği için işyerini kiralarken kendilerine verdiğim teminat senedim onlarda duruyor. Kira borcum yok, işyerinin anahtarını teslim ederken senedimi geri verecekler..' demişti.

Öte yandan Demir'in paylaştığı kira sözleşmesine göre; %40 artış maddedinin aksine 4.500 lira olan kira bedeline %377 oranında zam uygulandığı görülüyor.

Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir'den kiracısına 'sahte imza' suçlaması
Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir paylaştığı sözleşmenin 5. maddesine göre yüzde 40'lık artış anlaşmasının aksine Yüzde 377 oranında zam yapıldığı ortaya çıkıyor ve kira bedeli 4.500'den 21.500 TL yapılıyor. 

Demir'in açıklaması şöyle; Bugün birtakım yerel basın kuruluşlarında şahsım ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberler çıkmıştır. İtibarımı da zedeleyen bu haberler basında çıktığı gibi kira artışları ile ilgili değildir. Kiracı ile kira tutarı hakkında aramızda hiçbir zaman anlaşmazlık çıkmadı. Aramızdaki anlaşmazlığın konusu ilgili mahkemelerde görüşüldüğü gibi sahibi olduğum işyerinin boşaltılması ve konu ile ilgili tahliye taahhütnamesindeki sahte imzadan kaynaklanmaktadır. Uzun bir süredir devam eden mahkemenin bugün itibariyle aldığı karar ile sahibi olduğum işyerinin boşaltılmasına karar verildi. Davamızın konusu kamuoyuna bilinçli bir şekilde aktarıldığı gibi kira artış tutarı değil, işyerimin tahliye edilmesi ile ilgilidir. Yapılan bu hareket ile şahsım gibi Alanya’ya hizmet yolunda çalışan arkadaşlarıma da zarar vermek amaçlanmıştır.

 

''Alanya’da esnaf kirayı karşılamak için çalışıyor. Mülk sahipleri biraz insaflı olmalı  açıklaması yapan Demir sözlerinin ğzerinden 24 saat bile geçmeden kendi mülkündeki kiracılara Yüzde 400'lere varan artış yapmış ve bir anda tepkileirn hedefi haline gelmişti.

İLGİLİ HABER