Esnaf Odası Başkanı Demir, Esnafına sağ gösterip sol vurdu

 Alanya Haber giriş: 06 Şubat 2024, Salı 16:02., Güncelleme: 3 ay önce
Esnaf Odası Başkanı Demir, Esnafına sağ gösterip sol vurdu
Abone ol

Dün yaptığı açıklamada 'Esnaf kiraya çalışıyor. Mülk sahipleri insaflı olmalı' diyen Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, mülk sahibi olduğu dükkanın 4 bin 500 TL olan kira bedelini 21 bin 500 TL’ye çıkarttı. Bununla da yetinmeyen Demir 1 yıllık kirayı da peşin istedi. Eski Ticaret Odası Başkanı Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin ile seçim çalışmaları kapsamında esnaf gezilerine katılan Demir, bu gezilerde esnafın sorunlarını çözme vaadinde bulunuyor. Kuaför Kaim ise yaşadığı mağduriyeti boşalttığı işyerine asarak afişe etti. Olay bir anda Alanya gündemine oturdu

Henüz bir yılı bile doldurmadan yeni açtığı ekmek teknesini boşaltmak zorunda kalan berber Emre Kaim ve Nuri Demir mahkemelik oldu. 'Hayaller kurarak ilk kez açtığım ekmek teknemi kapatmak zorunda kaldım..' diyen Kaim yaşadığı mağduriyeti bir afiş olarak boşalttığı işyerinin camına astı.

Hacet Mahallesi Eşref Kahvecioğlu Caddesi üzerinde erkek berber işyeri sahibi Emre Kaim, 4 bin 500 olan kirasının 21 bin 500 TL'ye çıkartılması ve bir de üstüne 1 yıllık peşin istenmesi nedeniyle dükkanını boşaltmak zorunda kaldı.

Esnaf Odası Başkanı Demir, Esnafına sağ gösterip sol vurdu
Esnaf Odası Başkanı Demir, Esnafına sağ gösterip sol vurdu

ESNAF ODASI BAŞKANI DA BUNU YAPARSA!

Esnaf Odası Başkanı Demir'in kendi ağzından yaptığı 'Alanya’da esnaf kirayı karşılamak için çalışıyor. Mülk sahipleri biraz insaflı olmalı' açıklamasının ardından bizzat sözlerinin aksine bir adım atarak 5 kat zam yapması ve iddiaya göre 1 yıllık da ğpeşim istemesi Alanya kamuoyunda büyük tepki topladı. 

Kuaför Emre Kaim ise yaşadığı mağduruiyeti boşalttığı dükkanının camına astığı afiş ile Alanya kamuoyuyla paylaştı. Kaim afişte “Bu dükkanın sahibi Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir kirayı 4.500 TL iken 21.500 TL’ye çıkardığından dolayı dükkanı boşaltıyorum” ifadelerine yer verdi. 

'SENİN İŞLERİN İYİ BENİM SAYEMDE PARA KAZANIYORSUN'

Kuaför Emre Kaim, “Bir senedir burada kiracıyım. Senin işlerin iyi diyerek benden bu parayı istedi. Ben çok fazla dediğim için 'O zaman dükkanı boşalt. Boşaltmazsan seni mahkemeye vereceğim' dedi. Kira %25 olan kira artışlı sözleşmem henüz bitmediği için dükkanın resmen boşaltmadım.  Şuanda mahkeme süreci devam ediyor. Esnaf Odası Başkanlığı yapan bir ismin, esnafakarşı biraz daha hassas yaklaşacağını umuyordum. Ekonomik olarak zorda olan olan esnafa karşı daha dün mülk sahiplerini insafa davet eden de kendisiydi üstelik.' dedi.

'ESKİ ALTSO BAŞKANI MEHMET ŞAHİN DETAYI'

Fahiş kira artışı nedeniyle afişe edilen ve Alanya kamuoyunda tepkilerin hedefi haline gelen Demir, Mart ayında yapılacak olan 2024 Yerel seçimlerinde Alanya Belediye Başkan Adayı gösterilen eski ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile birlikte esnaf gezilerine katılıyor. Demir bu gezilerde esnafın sıkıntılarını dinliyıor ve seçilmeleri halinde bu sorunları çözme vaadinde bulunuyor. Basına yansıyan haberlere 'Esnafın hakkını koruması beklenen kurum ve yöneticileri de böyle yaparsa vah halimize..' gibi yorumlar yapıldı.

Esnaf Odası Başkanı Demir, Esnafına sağ gösterip sol vurdu
Esnaf Odası Başkanı Demir, Esnafına sağ gösterip sol vurdu

Öte yandan Nuri Demir ve Kuaför Kaim mahkemelik olmadan önce Mehmet Şahin'in araya girdiği ve sorunu çözme sözünün verildiği, Kaim'e mahkeme masrafları için 13 bin TL gibi bir miktar nakit ödeme yapıldığı, ancak daha sonra bu paranın geri istendiği öğrenildi.

DEMİR TÜM MÜLKLERi İÇİN 'FAHİŞ' KİRA ARTIŞI TALEP ETMİŞ

Demir sahibi olduğu diğer mülkler için de kiracılarından 4-5 kat fazla fahiş artış ve 1 yıllık kira bedeli talep ettiği öne sürüldü.
 
DEMİR, ‘MÜLK SAHİBİ İNSAFLI OLMALI” DEMİŞTİ!
Esnaf Odası Başkanı Demir, dün basına yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: 'Alanya’daki çoğu esnafımız, resmen ailesinin ihtiyaçlarını değil, kirayı karşılamak için çalışıyor. Ancak bu durum karşısında zorlanan birçok esnafımızı iş yerini kapatma veya daha küçük bir dükkana geçme noktasına geldi. Alanya’da bazı mülk sahipleri vicdanlı davranırken, bazıları ne yazık ki çok yüksek zam istiyor.  Mülk sahibi insaflı davranarak esnafla ortak yol bulmalı'