Antalya’daki Yolsuzluk Davasında Yeni Karar: Bir Tutuklama, İki Ev Hapsi

 Bölge Haber giriş: 19 March 2026, Thursday 22:41., Güncelleme: Ortalama okuma süresi: 1 Dk
Antalya’daki Yolsuzluk Davasında Yeni Karar: Bir Tutuklama, İki Ev Hapsi
Abone ol

Savcının itirazı sonrası eski Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, iş insanı Mehmet Okan Kaya ve Fazlı Ateş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar sonrası hakim karşısına çıkarılan sanıklardan biri tutuklanırken, iki isim hakkında 'konutu terk etmeme' kararı verildi.

Merak Edilen Sorular

Cumhuriyet Savcılığı'nın tahliye kararına jet hızıyla itiraz etmesi üzerine, üst mahkeme tahliye kararlarını kaldırarak sanıklar hakkında yeniden yakalama kararı çıkarmıştır.
Yeniden yakalama kararı sonrası Antalya Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılan Fazlı Ateş hakkında mahkeme tutuklama kararı vermiş ve sanık cezaevine gönderilmiştir.
Mahkeme, Mehmet Okan Kaya ve İlker Arslan'ın tutuklanma talebini reddederek, her iki sanık hakkında da 'konutu terk etmeme' (ev hapsi) şeklinde adli kontrol kararı vermiştir.
Dava, Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle başlayan bir yargı sürecidir.

SON DAKİKA HABERİ.. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında, tahliye edilen üç kritik isim hakkında üst mahkemeden yeniden yakalama kararı çıktı.

Savcılığın İtirazı Tahliyeleri Durdurdu

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve aralarında görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu davanın ara kararında; tutuklu sanıklar Mehmet Okan Kaya, Fazlı Ateş ve İlker Arslan’ın tahliyesine hükmedilmişti. Ancak Cumhuriyet Savcılığı’nın bu karara jet hızıyla itiraz etmesi üzerine üst mahkeme, tahliye kararlarını kaldırarak sanıklar hakkında yeniden yakalama kararı çıkarttı.

İki Sanığa "Konutu Terk Etmeme" Tedbiri

Yeniden yakalama kararı sonrası adli süreç şu şekilde işledi:

  • Mehmet Okan Kaya: Antalya 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, tutuklama talebini reddederek Kaya hakkında “konutu terk etmeme” (ev hapsi) şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verdi.

  • İlker Arslan: Burdur Adliyesi’nden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla duruşmaya bağlandı. Arslan hakkında da mahkeme heyeti, tutuklama yerine “konutu terk etmeme” kararı hükmetti.

Fazlı Ateş Yeniden Cezaevinde

Hakkında yakalama kararı çıkarılan bir diğer isim olan Fazlı Ateş ise Antalya Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı. Diğer sanıkların aksine Ateş hakkında mahkeme, yeniden tutuklama kararı vererek sanığın cezaevine gönderilmesine hükmetti.

Davanın Geçmişi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik hazırlanan rüşvet ve yolsuzluk iddianamesinin kabul edilmesinin ardından başlayan yargı süreci, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Üst mahkemenin son müdahalesiyle birlikte, davanın seyri ve tutukluluk durumları yeniden şekillenmiş oldu.