🚗 Bayram Göçü Başladı: Kavşak Noktalarında Trafik Durma Noktasında!
Ramazan Bayramı tatilinin, okulların ara tatiliyle birleşmesini fırsat bilen vatandaşlar yollara döküldü. Ege, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinin kesişim noktası olan Afyonkarahisar’da, Antalya-Konya istikametinde tatilci akını nedeniyle kara yollarında tarihi bir yoğunluk yaşanıyor.
Merak Edilen Sorular
Kilometrelerce Kuyruk: Çay Kavşağı Kilitlendi
Konya, Ankara, Denizli ve özellikle turizm merkezi Antalya istikametine giden yollarda araç kuyrukları kilometrelerce uzadı.
-
Kritik Nokta: Konya istikametinden gelen sürücülerin geçiş noktası olan Çay Kavşağı, yoğunluğun en yüksek olduğu bölge olarak kayıtlara geçti.
-
Durum: Trafik akışı zaman zaman tamamen durma noktasına gelirken, sürücüler adım adım ilerleyebildi.
Ekipler Teyakkuzda
Bölgede görev yapan trafik polisi ve jandarma ekipleri, ulaşımın sürekliliğini sağlamak için teyakkuza geçti. Kavşaklarda manuel yönlendirme yapan ekipler, maddi hasarlı kazaların trafiği tamamen kilitlememesi için denetimlerini sıkılaştırdı.
Yetkililerden Sürücülere "Sabır" ve "Planlama" Uyarısı
Trafik otoriteleri, bayram yolculuğuna çıkacak vatandaşlar için şu hayati uyarıları paylaştı:
"Bayram tatili boyunca kavşak noktalarında ve daralan yollarda yoğunluk artarak devam edecektir. Sürücülerimizin hız limitlerine uymaları, takip mesafesini korumaları ve özellikle kavşak bölgelerinde sabırlı olmaları büyük önem arz etmektedir. Mümkünse seyahat planlarınızı trafik yoğunluğunun az olduğu gece veya sabahın ilk saatlerine göre yapın."
Büyükşehirlerin Geçiş Güzergahı Etkileniyor
Yoğunluk sadece Antalya yoluyla sınırlı kalmadı; Afyonkarahisar üzerinden geçiş sağlanan İstanbul, Kütahya ve Isparta yollarında da araç sayısının mevsim normallerinin çok üzerine çıktığı gözlemlendi.