Alanyaspor Galatasaray'ı eledi: Yarı Finaldeyiz

 Alanya Haber giriş: 12 Şubat 2020, Çarşamba 22:47., Güncelleme: 5 yıl önce
Alanyaspor Galatasaray'ı eledi: Yarı Finaldeyiz
Abone ol

Alanyaspor'umuz Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı eleyerek yarı finale yükseldi. Alanya'da Oba Stadı'nda 2-0 yendiğimiz Galatasaray ile İstanbul'da karşılaştık.. Kupanın son şampiyonu Galatasaray'ın gollerini Adem Büyük (2) ve Emre Akbaba atarken, Alanyaspor'a yarı finali getiren golü ise Yacine Bammou kaydetti.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında son şampiyon Galatasaray ile Alanyaspor, Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden Galatasaray, mücadeleye hızlı başladı.

Alanyaspor Galatasaray'ı eledi: Yarı Finaldeyiz
Alanyaspor Galatasaray'ı eledi: Yarı Finaldeyiz

Maçın henüz 10. dakikasında Ömer Bayram'ın ortasına arka direkte iyi hareketlenen Emre Akbaba, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0'a getiren isim oldu.

Erken gelen golle geri dönüş için umutlanan sarı kırmızılılar, 31. dakikada Bammou'nun attığı golle yıkıldı. Sol kanattan ceza sahasına giren Ceygun Gülselam'ın pasına iyi hareketlenen Bammou, penaltı notkası üzerinden yaptığı tek vuruşla skoru 1-1'e getirdi.

Bu golden 1 dakika sonra Jean Michael Seri ile yeniden öne geçen Galatasaray, ofsayta takıldı. Ofsayt pozisyonundaki Adem Büyük'ün kaleci Marafona'nın hareket açısında olması nedeniyle gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi ve ilk yarı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Alanyaspor Galatasaray'ı eledi: Yarı Finaldeyiz
Alanyaspor Galatasaray'ı eledi: Yarı Finaldeyiz

Dakikalar 55'i gösterdiğinde Alanyaspor forveti Bammou'dan Galatasaray'ı umutlandıran hata geldi. Ceza sahası içinde topa elle değen Bammou penaltıya sebep olurken Adem Büyük vuruşu gole çevirerek skoru 2-1 yaptı.

İkinci yarıda oyunu Alanyaspor yarı sahasına yıkan sarı kırmızılılar 85. dakikada Adem Büyük ile bir gol daha buldu. Sağ kanattan Belhanda'nın yaptığı ortaya arka direkte kayarak vuruşunu yapan Adem Büyük, durumu 3-1 yapan isim oldu ve son dakikalara büyük bir heyecanla girildi.
 

GALATASARAY 3-1 ALANYASPOR | 

  • Dakika 90+5′ Galatasaray’da Mariano ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
  • Dakika 85′ Galatasaray, Adem Büyük’ün golüyle skoru 3-1’e getirdi.
  • Dakika 55′ Alanyaspor’da Bammou’nun topa elle müdahalesi sonrasında Galatasaray penaltı kazandı. Adem Büyük topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1’e getirdi.
  • Dakika 49′ Ömer Bayram’ın sol kanattan ceza yayı üzerine çıkardığı topa Onyekuru vurdu. Direkten dönen topu Emre Akbaba kafayla tamamlamak istedi ancak top kaleci Marafona’da kaldı.
  • Dakika 46′ Galatasaray’da Henry Onyekuru oyuna girerken Martin Linnes yedek kulübesinin yolunu tuttu. Sol beke Ömer Bayram geçti
  • Dakika 32′ Galatasaray yediği golün şokunu atlatmak isterken Jean Michael Seri attığı golle skoru 2-1’e getirdi. Ancak ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.
  • Dakika 31′ Alanyaspor’un hızlı atağında sol kanattan ceza sahasına giren Ceyhun Gülselam penaltı noktasına doğru pasını verdi. Forvet Bammou, bekletmeden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi.
  • Dakika 30′ Alanyaspor’un atağında Bakasetas sol çaprazdan çok sert vurdu. Savunmaya çarpan topu kaleci Muslera güçlükle uzaklaştırdı. Dönen topa bir kez daha vuran Bakasetas yine Uruguaylı kaleciyi geçemedi.
  • Dakika 15′ Maçta iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Hakeme itirazlarda bulunan Adem Büyük sarı kart gördü.
  • Dakika 10’Ömer Bayram’ın sağ kanattan arka direğe doğru yaptığı ortaya iyi yükselen Emre Akbaba, kafa golüyle Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi.
  • Mücadele Galatasaraylı oyuncuların vuruşu ile başladı

İşte iki takımın kadroları;

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Linnes, Lemina, Seri, Feghouli, Emre Akbaba, Ömer, Adem

Yedekler: Okan, Şener, Ahmet, Selçuk, Belhanda, Jimmy, Jesse, Emin, Taylan, Onyekuru

ALANYASPOR: Marafona, Baiano, Tzavellas, Caulker, Nsakala, Siopis, Ceyhun, Fernandes, Bakasetas, Campos, Bammou

Yedekler: Cenk, Welinton, Kaan, Salih, Musa, Onur, Efecan, Emircan, Mustafa, Cisse