Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali 'Osmanlı' Temalı Olacak

 Alanya Haber giriş: 30 Mayıs 2019, Perşembe 23:00., Güncelleme:
Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali 'Osmanlı' Temalı Olacak
Abone ol

Bu yıl 19. kez düzenlenecek olan, Turizm ve Sanat Festivali 15 Haziran’da start alacak. 15-17 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 'Osmanlı' temalı 19. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali Rus yılı olacak.

19. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde Bülent Ersoy, Ajda Pekkan ve Yalın konserleriyle vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti verecek.

'OSMANLI' TEMALI STANTLAR

festival sürecinde açılacak stantlar ve sergilerle 'Osmanlı' dönemi sanatı ve kültürel yapısı işlenecek.  Öte yandan Alanya'nın parmak yedirten lezzetleri ve Alanya’nın mutfak kültürü de festivale katılacak olan binlerce vatandaşın beğenisine sunuculacak..

Ebru, çini, cam üfleme, takı gibi Türk kültürünü yansıtan el emeği, göz nuru sanatların işleneceği festivalde ayrıca Antalya Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte “Osmanlı” temalı bir de defile düzenlenecek.

Alanya Belediyesi atölyelerinde hazırlanan koza ürünleri de açılan stantlarda sergilenecek.

5 ÜLKE, 7 KARDEŞ ŞEHİR KATILACAK

Polonya ve Letonya temsilcileri de festivalde stant açarak kendi ülkelerine özgü tanıtım materyallerini sergileme imkânı bulacak. Temsili Yörük Göçü ile başlayacak programlara Rusya, Polonya, Letonya, Litvanya ve Almanya olmak üzere 5 ülke, 7 kardeş şehirden 73 kişilik delegasyonlar da katılacak. Programa ayrıca Rusya, Polonya ve Letonya Başkonsolosları da iştirak edecek.