Alanya Müftülüğü'nün skandal 'rahmet' açıklamasına tepki yağıyor

 Alanya Haber giriş: 02 Mayıs 2019, Perşembe 21:19., Güncelleme: 5 yıl önce
Alanya Müftülüğü'nün skandal 'rahmet' açıklamasına tepki yağıyor
Abone ol

Kayseri deplasmanı dönüşü meydana gelen trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve tüm ülkeyi yasa boğan Alanyaspor'un Çek futbolcusu Josef Sural'ın cenaze törenin düzenlendiği anlarda, Alanya Müftülüğü skandal bir açıklama yapmış, gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldırmış ve özür mahiyetindeki ikinci paylaşımında da Sural'a rahmet dilememişti.. Müftülüğün açıklamasına siyasilerden peş peşe tepkiler gelirken Alanyaspor kulübü başkanı Hasan Çavuşoğlu'da 'Çok kızgınım' açıklaması yaptı.. CHP İlçe Başkanı Karadağ ve İYİ Parti İlçe Başkanı Apaydın da 'Yer değişikliği mantıklı olacaktır' ifadelerini kullandı..

Alanya Müftülüğü'nün yaptığı açıklamaya tepk gösteren CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ “Elim bir trafik kazası sonucu Alanya’ya, Alanyaspor’a emek veren değerli bir oyuncumuz vefat etmiştir. Başta Alanya olmak üzere tüm Türkiye’yi yasa boğan vefatın ardından pek çok kişinin yaptığı gibi bizler de rahmet dileklerimizi ilettik. Hem ülkemiz için, hem Alanya’mız için alın teri dökmüş bir kardeşimizin acısı halen de içimizdedir.

"YÜZLERCE ÇOCUK İSTİSMAR SONUCU YAŞAMINI YİTİRİRKEN AYNI MAKAMLAR SESSİZ KALIYOR"

Alanya Müftülüğü'nün skandal 'rahmet' açıklamasına tepki yağıyor
CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ

Öte yandan ülkemizde yüzlerce çocuk, istismar sonucu yaşamını kaybettiğinde aynı makamların herhangi bir açıklama yaptığına şahit olmadık. Talihsiz bir açıklama. Türkiye laik bir ülkedir.

"YER DEĞİŞİKLİĞİ MANTIKLI OLACAKTIR"

Müftümüzün yapmış olduğu açıklama doğru bir açıklama değil. Yer değişikliği mantıklı ve yerinde olacaktır. Alanya için doğru bir değişiklik olacağını düşünüyorum" dedi...

Alanya Müftülüğü'nün skandal 'rahmet' açıklamasına tepki yağıyor
İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI APAYDIN: ÜZERİNE VAZİFE DEĞİL.. GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLMELİ

İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın “Müftünün görevi, İslam dinini doğru anlatmak, bilgilendirmek ve kendi sorumluluğunda olan imamları idare etmek. Rahmet dilemek, insanların kendilerine kalmış bir şey. İsteyen istediğine istediği gibi başsağlığı dileyebilir, rahmet de dileyebilir. Bu onun görevi değil, üzerine vazife değil... Bu olayı da Diyanet İşleri’nin değerlendirmesi ve görev değişikliği yapması mantıklı olacaktır. Bu anlamda gereken adımların atılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Alanya Müftülüğü'nün skandal 'rahmet' açıklamasına tepki yağıyor
Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu

HASAN ÇAVUŞOĞLU: ÇOK KIZGINIM. TEPKİMİZİ ORTAYA KOYDUK

Alanya Müftülüğü’nün açıklamasına tepki göstereden Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Müftünün yaptığı işi doğru bulmuyorum. Müftünün Alanya’da yapacağı daha önemli işleri olduğuna inanıyorum.  Camia olarak kızgın olduğumuzu belirtmek isterim. Zaten tüm Türkiye tepkisini gösterdi. Bence müftünün böyle bir zaman da bu açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Tepkimizi de koyduk zaten" cevabını verdi. 

İLGİLİ HABER

TURİZM SEKTÖRÜ, ESNAF, VATANDAŞ.. TEPKİ YAĞDI..

Skandal açıklamaya ilişkin özelikle sosyal medyadan çığ gibi tepki yağdı. Alanyalı esnaf ve turiz sektöründen de tepki çeken açıklama Alanya'nın gündemine oturdu.. Josef Sural dışında Alanya’da yaşayan ve artık Alanyalı olan binlerce yabancıyı ilgilendirdiğine dikkat çekildi.  “Her milletten binlerce kişinin yaşadığı bir turizm kenti. Açıklama kabul edilemez” denildi.