Alanya Müftülüğü'nden tepki çeken 29 Ekim mesajı

 Alanya Haber giriş: 29 Ekim 2019, Salı 20:21, Güncelleme: 5 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanya Müftülüğü'nden tepki çeken 29 Ekim mesajı
Abone ol

Tüm Türkiye'de büyük bir coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Alanya'da Cumhuriyet yürüyüşü ve konseri, Fener alayı gibi etkinliklerle kutlanıyor. Alanya Müftülüğü sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Müftülüğün mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsedilmemesi tepki çekti. Öte yandan müftülüğün kutlama mesajının bütünlüğü ve anlamsızlığı da eleştirildi.

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Alanya Müftülüğü’nün sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda Atatürk’ten tek satır dahi söz edilmemesi ve metnin genel anlamında emperyalist ülkelere karşı yokluk ve imkansızlıklar içinde verilmiş destansı mücadeleler ve savaşlar küçümsenerek, sadece bir 'olay' diye tabir edildi. Müftülüğün bu tavrına da tepki yağdı.. 

İLGİLİ HABER

Alanya Müftülüğü'nün tepki çeken 29 Ekim Cumhuriyet Bayrramı mesajında şu ifadelere yer verildi;

***29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN***

Türk milletinin binlerce yıllık engin ve zengin tarihinde bayram olarak kutlanmaya değer nice büyük zaferler, nice önemli olaylar vardır. Yakın tarihimizin en büyük zaferi hiç şüphesiz Kurtuluş savaşı olduğu gibi, en önemli olaylarının başında da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu gelmektedir.

Türk milleti genciyle ihtiyarıyla, kadınıyla-erkeğiyle şuurlu bir şekilde bütünleşip bütün güç ve imkanlarını birleştirerek Milli Mücadeleyi kazanmıştır. Onun kendi kendini idare etmeye ne derece layık olduğunu, dost-düşman herkesin gözleri önüne seren bu çetin imtihanın ardından başarısını bütün dünyaya kabul ettirmiştir. Bu başarının ardından 29 Ekim 1923 günü cumhuriyet ilan edilmiş, milletçe kazanılan zafer cumhuriyetle perçinlenmiştir. 19 Nisan 1925'te ise 29Ekim günü milli bayram ilan edilmiştir.

Alanya Müftülüğü'nden tepki çeken 29 Ekim mesajı
Alanya Müftülüğü'nden tepki çeken 29 Ekim mesajı

O yıldan itibaren 29 Ekim, her yıl devletimizin kuruluş günü olarak coşkulu törenlerle kutlanmaktadır. Cumhuriyet idaresinde milletin iradesi esastır. Millet bu iradesini yasalarda belirtilen yollarla kullanır. Millet, yönetimde doğrudan söz sahibi olarak kendi kendini yönetir.

Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlar, Vatanı korumak uğruna canlarını siper eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimize acil şifalar dileriz.