Alanya'da Süleymanlı Cemaati Muamması

 Alanya Haber giriş: 01 Nisan 2019, Pazartesi 18:22., Güncelleme: 5 yıl önce
Alanya'da Süleymanlı Cemaati Muamması
Abone ol

Alanya'da İYİ Parti Adayı Abdullah Sönmez'i desteklemelerine kesin gözüyle bakılan Süleymanlı Cemaati, seçim süreci boyunca ve 31 Mart gecesinin sabah saatlerine kadar seçimde hangi adaya destek vereceğini sır gibi sakladı. Her seçimde, belirlediği bir adaya açık desteğini veren cemaat, bu seçimde iddiaya göre sabah namazı sonrası cemaat üyelerine 'hür irade' telkininde bulundu.. Peki 'hür irade' cemaat üyeleri için ne anlama geliyor!..

Alanya'da Süleymanlı Cemaati kime oy verdi?

Antalya'da, CHP ile İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı Adayı Muhittin Böcek'e destek verdiği değerlendiriilen cemaat Alanya'da ise, seçime dakikalar kalaya kadar kamuoyuna renk vermedi.

Kamuoyunda 'Sönmez'e destek verecekler' söylentilerinin yoğunlaştığı seçim günü(31 Mart) sabaha karşı cemaatin önde gelenleri iddiaya göre, cemaat mensuplarına 'hür irade' telkininde bulundu ve oylar serbest bırakıldı!

İLGİLİ HABER

CEMAAT KİME OY VERDİ?

Öte yandan her yerel seçimlerde sonuçları önemli derece etkileyen cemaate yakın isimlerin iddialarına göre 'serbest oy' (hür irade), bazı cemaat mensupları tarafından "bir önceki destek verdikleri adaya oy vemek" anlamına geliyor.!..