Alanya'da simite zam iddiası: Esnafı uyardık: Zam yok

 Alanya Haber giriş: 12 Nisan 2022, Salı 09:53., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da simite zam iddiası: Esnafı uyardık: Zam yok
Abone ol

Yağmur gibi yağan fahiş zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Hayat pahalılığı karşısında omuzlarında ağır yükler taşıyan vatandaş sabah saatlerinde ucuz olduğu için tercih ettiği simide gelen zamla bir şok daha yaşadı. Son zamla birlikte Alanya'da daha önce 3,5 TL'den satılan simit iddiaya göre 4 TL'ye çıkartıldı.

Türkiye'de akaryakıta,kiralara, tüpgazdan yağa, kısacası tüm tüketim maddelerine gelenağır ve fahiş zamlar vatandaşın belini bükemye devam ederken, ucuzluğu nedeniyle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi simite de büyük bir zam geldiği iddia edildi.

Mahmutlar Mahallesi'nde bir simit fırını 3,5 liradan satılan simit bu sabah itibariyle 4 liraya çıkardı.

Neredeyse lüks haline gelen 'gariban kahvaltısı' simit almak için simitçiye giden atandaşlar yeni fiyatlı zammı görünce şoke oldu.. Zam vatandaşlardan tepki geldi;  Müjde! Mahmutlar’da simit 4 TL oldu” dedi.

Simit zammına vatandaşlar tepki gösterdi;

Alanya'da simite bir büyük zam daha: İşte yeni fiyat
Alanya'da simite bir büyük zam daha: İşte yeni fiyat

Sİmite son zam geçtiğimiz şubat ayında yapılmış ve 2.5 liradan 3,5 liraya çıkartılmıştı.

Zam İddiaları hakkında açıklama; Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, simit fiyatının artmadığını belirterek, hala 3.5 TL dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Demir, “Mahmutlar Mahallesi’nde bir esnafın kendi kafasına göre simit fiyatında değişiklik yaptığı haberini alır almaz ekiplerimizi yolladık ve olaya müdahale ettik. O esnafa simit fiyatını eski hale getirmezse ceza yazacağımızı söyledik. Zam söz konusu değil, yakın bir zamanda da zam gelmeyecek. Kimse zam olayına itibar etmesin” ifadelerini kullandı.