Alanya'da dev operasyon: ALTSO Eski Başkanı Kerim A. gözaltında

 Alanya Haber giriş: 30 Haziran 2020, Salı 13:45, Güncelleme: 4 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Alanya'da dev operasyon: ALTSO Eski Başkanı Kerim A. gözaltında
Abone ol

Son dakika haberine göre; Antalya merkezli operasyonda milyonlarca dolarlık dolandırıcılık çetesi operasyonu başlatıldı. Alanya'da şafak vakti çeşitli adreslere baskın yapan emniyet birimleri, kamu kurumları ve özel sektörden çok sayıda isimle birlikte Alanya'da bir dönem ALTSO Başkanlığı yapan Kerim A.'yı da gözaltına alındı.

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Bu sabah şafak vaktinde Antalya merkezli başlatılan kamu kurum ve kuruluşları ile kamu görevlilerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık çetesi operasyonunda gözaltına alınan Alanyalı siyasetçi Kerim A. olduğu öğrenildi.

İLGİLİ HABER

BİRDEN FAZLA KİŞİYE VİLLA SATIŞI İDDİASI

Kargıcak Mahallesi'nde bulunan bir Turizm Kompleksi içindeki villaların tapularını birden çok kişiye sattığı iddia ediliyor. Kerim A. ile birlikte resmi ve özel kurumlarda görevli üstdüzey çok sayıda kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Soruşturmanın yurtiçi ve yurtdışı bağlantılarıyla birlikte derinleştirilerek devam ettiği bildirildi.

ÜSTDÜZEY İSİMLER HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Düzenlenen şafak operasyonu ile çok sayıda emlakçı, işadamı, siyasetçi ve tapu memurlarının gözaltına alındığı ifade edilirken, Ankara'da üst düzeyde komutanlık yapanların da olduğu gelen bilgiler arasında…

"ALBENİ EMLAK OLAYI"

Alanya'da 1996 ile 2005 yılları arasında faaliyet gösteren Ren Uwe Herbort'ın kurduğu Albeni Emlak yıllık milyonlarca mark/euro'luk cirolara ulaşmış, 'Birden fazla kişiye tapu satışı' iddiaları sonrası başlayan yargılamarda, İşletme sahibi Herbort çeşitli yıllarda hapis cezaları almıştı. Yaşanan olayın ardından Albeni Emlak ise iflas etmişti.