Alanya Balıkçılar Kahvesi'nden çaya 'mecburi zam' açıklaması

 Alanya Haber giriş: 13 Ocak 2020, Pazartesi 00:41., Güncelleme: 5 yıl önce
Alanya Balıkçılar Kahvesi'nden çaya 'mecburi zam' açıklaması
Abone ol

Alanya İskele bölgesindeki 'Balıkçılar Kahvesi' olarak bilinen Alanya Balıkçılar Lokali'nde başta çay ve gözleme olmak üzere vatandaşlarca yoğun olarak tüketilen gıda ürünlerine yüzde 20'ye varan oranlarda zam yapıldı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kooperatif Müdürü Salih Kuloğlu, 'Bilindiği gibi ülke genelinde tüp, elektrik, şeker, çay gibi maliyetlerde bir fiyat artışı söz konusu, biz de buna bağlı olarak misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek adına fiyatlarımızda mecburi ve cüzî bir artış yapmak durumunda kaldık. ' dedi..

Alanya İskele bölgesinde bulunan, yaz ve kış aylarında yerli-yabancı turistlerin başlıca uğrak noktalarından olan Balıkçılar Lokali'nde çay, gözleme, su ve gazlı içeceklere yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Son yapılan zamlarla birlikte daha önce 2 TL'den satılan çay 2,5 TL'ye, en çok tüketilen başlıca gıda ürünü olan gözleme ise 8 TL'den 10 TL'ye çıkarıldı..

Alanya Balıkçılar Kahvesi'nden çaya 'mecburi zam' açıklaması
Alanya Su Ürünleri Ve Balıkçılar Kooperatifi Müdürü Salih Kuloğlu

KULOĞLU. DAHA İYİ HİZMET İÇİN 'MECBURİ FİYAT ARTIŞI' YAPTIK

Alanya Su Ürünleri Ve Balıkçılar Kooperatifi Müdürü Salih Kuloğlu yaptığı açıklamada, 'İskele bölgesinde en ucuz çayı vatandaşlarımıza biz servis ediyoruz. Kâr amacı gözetmeksizin halkımıza ve misafirlerimize en kaliteli ve ucuz hizmeti vermek için özenle çalışıyoruz. Ülkemizin ekonomik olarak zor günlerden geçtiğinin bilincindeyiz, buna bağlı olarak geçtiğimiz birkaç ay içinde tüp, elektrik, ulaşım, akaryakıt, çay, şeker gibi bizi yakından ilgilendiren kalemlere yüzde 25'leri aşan oranlarda zamlar geldi. Biz misafirlerimize daha iyi ve kaliteli hizmeti verebilmek adınan cüzî bir fiyat artışı yapmak durumunda kaldık...

Yeni yaz sezonunda vatandaşlarımızın ve ilçemize gelen-yerli yabancı misafirlerimizin taleplerini de gözeterek, doğal ve tarihi güzellikleriyle dünyanın hayran olduğu Alanya ve Alanya iskele/rıhtım bölgesinde, bugün olduğu gibi en kaliteli ve en iyi hizmeti ,en ucuza sunabilmek adına çalışmalarımız olacak.' ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞLARDAN ZAM ELEŞTİRİSİ;

Zamma ilişkin yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmazken, Ahmet T. isimli emekli bir vatandaş ' Ülkemiz ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Kira, elektrik, tüp, su, benzin zamları, dolardaki artış ve enflasyon bizlerin omuzlarında her geçen gün biraz daha ağır bir yük haline geldi.. 

"ÖĞRENCİLERİN VE EMEKLİLERİN UĞRAK YERLERİNDE ZAMLARA DİKKAT EDİLMELİ "

Emekli maaşımla geçinemiyorum, ay sonunu dahi getiremez oldum, en ucuz tüketebildiğimiz çay ve içilebilir su bile benim gibiler için lüks olmaya başladı. Açık olduğu zamanlarda günaşırı burada çay içerek simit yiyebiliyordum. Eskiden bize çay getiren garson arkadaşlar vardı, onları da işten çıkardılar, personel çalıştırmadıkları için bugün hizmet bedeli ve personel maaşı da ödemiyorlar. Üstelik yaşlı halimle çayımı da kendim giderek alıp masama taşıyorum. Emekliye yüzde 5.4 zam yapılırken çaya yapılan bu yüzde 25'lik zam adil değil ve hiç iyi olmadı... 

Çevre masada oturanlara baktığınızda bizim gibi yaşlı emekliler ve üniversite öğrencilerinin çoğunlukta olduğunu görebiliyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Sibel Ünli isimli üniversite öğrencisi bir kızımız  '1,5 TL var, karnımı doyurabilir miyim..' dedikten sonra intihar etmişti, aklıma o geliyor hep.. Emekli ve üniversiteli öğrencilerin gittiği yerlerde zamlar yapılırken iyice düşünülmeli. Bu zor günleri birbirimize destek olarak Allah'ın izniyle hep birlikte aşacağız..' sözleriyle yapılan zamları eleştirdi.