Zavlak'tan önemli tespit: Tüneller karanlık

 Alanya Haber giriş: 08 Ağustos 2023, Salı 22:58., Güncelleme: 10 ay önce
Zavlak'tan önemli tespit: Tüneller karanlık
Abone ol

Alanya Belediye Meclis Üyesi, İç Mimar Nazmi Zavlak, sık sık kazalarla gündeme gelen Alanya Dinek yolundaki tünellerin ışıklandırmalarının yetersiz ve eski olduğunu belirterek 'Mutlaka LED ışık takılmalı Aksi takdirde yaşanan her kaza, meydana gelen her can kaybının sorumluluğu, bu hizmeti yapmayanlardan sorulmalıdır. ifadelerine yer verdi.

"Alanya Ulaş tünellerindeki ışıklandırmalar kazalara sebebiyet gösteriyor"
Alanya'nın batısında Dinek bölgesi ile Doğanay Otel arasındaki üç tünelde sık sık trafik kazaları meydana gelmektedir. Yaptığımız inceleme ve edindiğimiz bilgilere göre, yaşanan kazaların sebeplerinin başında, yetersiz ışıklandırma geliyor. Normalde başka turizm merkezleri veya büyükşehirlerdeki tünellerde olduğu gibi yeni teknoloji led ışıklandırma yapılması gerekirken, ne yazık ki Alanya'da pek çok Ankara hizmetinde olduğu gibi burada da sıradan, artık eskimiş 15 yıl önceki  ışıklandırma sistemi kullanılıyor.

'IŞIKLANDIRMA AZ VE ESKİ TEKNOLOJİ'

Tünellerde neredeyse her hafta yaşanan ölümlü, yaralamalı veya maddi hasarlı kazalarda, sürücülerin çoğu kez 'önümüzdeki aracı göremedik' dediklerine tanık oluyoruz. Bu da demek oluyor ki, tünellerde ışıklandırma az. Araçların kendi farları bile yeterli gelmiyor. Çünkü başıyla sonu arasında normal gün ışığının neredeyse gözükmediği tünellerimiz var.

Zavlak'tan önemli tespit: Tüneller karanlık
Zavlak'tan önemli tespit: Tüneller karanlık

'MUTLAKA LED IŞIK YAPILMALI'

Buradan, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ve Alanya Şefliği'nin yanı sıra iktidar partisine de sesleniyoruz. Mevcut ışıkların değişmesi çok zor değil. Alanya gibi büyük, hazineye her yıl milyonlarca liralık döviz kazandıran bir turizm kentine  reva görülmemeli. Ağustos ayındayız, turizmin en yüksek olduğu dönemdeyiz. Dolayısıyla tünellerde yoğun bir araç sirkülasyonü var. Belki bu ay olmayabilir ama okulların açıldığı, turizm sezonunun yavaşladığı, hava sıcaklığının makul seviyelere indiği Eylül, Ekim veya Kasım aylarında mutlaka tünellere led ışıklandırma yapılmalıdır. Aksi takdirde yaşanan her kaza, meydana gelen her can kaybının sorumluluğu, bu hizmeti yapmayanlardan sorulmalıdır.