Zavlak'tan Maçoğlu'na tepki: 'Dersim' diye diretenlerin sonunu hatırlatırım

 Alanya Haber giriş: 28 Mayıs 2019, Salı 12:40., Güncelleme:
Zavlak'tan Maçoğlu'na tepki: 'Dersim' diye diretenlerin sonunu hatırlatırım
Abone ol

Alanya Belediye Meclisi’nin İyi Partili üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, Ovacık belediye başkanlığı dönemindeki tarımsal icraatları nedeniyle sosyal medyada 'Kominist Başkan' olarak ünlenen ve 31 Mart'ta Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu'na 'Dersim' uyarısında bulundu: Size tarihte Dersim diye diretenlerin sonunu hatırlamanızı öneririm..

Tunceli'nin Ovacık İlçesi belediye başkanlığı dönemindeki 'tarımsal icraatları' nedeniyle sosyal medyada 'Komünist Başkan' olarak ünlenen ve 31 Mart'ta Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu'nun skandal 'Dersim' kararına tepkileri dinmiyor.

Alanya’dan da Maçoğlu’na tepkiler gelmeye devam ediyor

ZAVLAK: "DERSİM" DİYE DİRETENLERİN SONUNU HATIRLATIRIM

Alanya Belediye Meclisi’nin İyi Partili üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, Maçoğlu’na sert tepki gösterdi. Zavlak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Biz seni çok üstün vasıflara sahip olduğun için değil, aslında ortalama bir belediye başkanında bulunması gerekirken maalesef günümüz belediye başkanlarında az rastlanır hale gelen haramdan uzak durmak, eşit hizmet, üretimi ve eğitimi desteklemek gibi pek tabii vasıflara sahip olduğun için sempatik buluyoruz. Bununla beraber ‘Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler’ misali, sahip olduğun bu şöhretin bizde oluşturduğu kredi Türkiye Cumhuriyeti'nin Tunceli iline ayrılıkçı Kürtlerin jargonu ile Dersim deme hadsizliğinizi karşılayacak bakiyeye sahip değil. Size tavsiyem, bölgede etnik ayrılıkçı terörle bağlantılı bir grubun sempatisini kazanmak gayreti yerine, Türk halkının gönlünde edinmeye başladığınız yeri muhafaza etmenizdir. Tarih bilinciniz olduğuna inanarak size tarihte Dersim diye diretenlerin sonunu hatırlamanızı öneririm.”