Zavlak: Çocuk Parkını Satmak İstiyorlar

 Alanya Haber giriş: 04 Kasım 2022, Cuma 10:19., Güncelleme:
Zavlak: Çocuk Parkını Satmak İstiyorlar
Abone ol

Alanya’nın Oba Mahallesi’nde minik çocuklar ve aileleri için bir hayırsever tarafından park alanı yapılması için bağışlanan Fatmanur Hacıfazlıoğlu Parkı, Alanya Belediyesi Meclisi’nde alınan karar ile konut ve ticaret alanına dönüştürüldü. Her geçen yıl betona kurban edilen Alanya için alınan karara sosyal medyada üzerinden tepki yağdı...

Konuyla ilgili tepkilerini kasım ayı meclis toplantısında dile getiren CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, “Park alanı satılmak isteniyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Zavlak konuyla ilgili “Mevcutta Fatmanur Hacıfazlıoğlu Çocuk Parkı olarak Oba bölgesinde bulunan bir parkın imar düzenlemesinde ‘Ticaret ve turizm’ alanına çevrilmesine CHP grubu olarak karşı çıktık. Bu parkı başka yere taşıyarak mevcut alanı imar düzenlemesi yaparak İnşaat rantına açmanın hiç bir akıl ve mantığa uymadığını hayretle gördük ve uyardık. Bu park alanını korumak yerine satmak için, plan tadilatı yapılmasının yanlış olduğunu kasım ayı meclis toplantısında dile getirdik” ifadelerini kullandı.

Skandal karara tepki yağdı:

Zavlak'ın inddialarının ardından her geçen gün betona boğulan Alanya'nın park alanlarının da satılarak ticaret ve konut alanına çevrilmek istenmesine çok sayıda vatandaşın sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdiği görüldü.