SEÇİM ve EKONOMiK SÜREÇ

Uzun soluklu maraton ve saatlerce bitmeyen bir gece sona erdi.

Yapılan anketler aslında bir takım değişim olacağını çok önceden gösteriyordu. Katılımın yüksek olduğu seçimde, halkımız kararını hür iradesiyle sandıkta ortayakoydu.

İstanbul nefes nefese, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin gibi büyükşehir belediye başkanlıklarını millet ittifakı büyük bir başarıya imza atarak kazandı. Cumhur İttifakı ise ilçeler nezdinde büyük bir oy potansiyeline sahip oldu. Ülkenin geleceği için çesitli yorumlar yapılmakta, yerel seçimlerin ekonomiye etkisinin ne düzeyde olacağı herkes tarafından merakla bekleniyor. Zorlu bir ekonomik süreçten geçtiğimiz gözardı edilemez. Halkımızın sıklıkla bahsettiği cep yakan fiyatlar, marketten, pazara, benzinden, elektriğe kadar her kalemdeki astromik fiyatlar biraz hafifleyip soluk aldırabilecek mi?..

Evet vatandaş son yıldarda zamların aldında ezildi, 'boğuldu' nefes alamaz hale geldi ve artık bu günden itibaren nefes almaya 'çok' ihtiyacı var.

Sosyal medya veya sokakta gözlemlediğim birşey  varsa oda insanların sürekli sıkıntı da olması. Uzun vadeli kredi yükümlülüğü bulunan kişiler, kredi kartı borçluları, dövize endeksli borçlananlar, çeklerini ödeyemeyen binlerce esnafa çare bulunabilecek mi?.

Dolar ve euronun ateşi sönecek mi?  Rakamlar üzerinden konuşmamızın bir anlamının olmadığını düşünüyorum ancak kısa zaman içinde halkımızın rahatlaması en büyük dileklerimden biridir. Sorun varsa, hafifletecek yada giderecek olan da tamamen devlet büyükleridir ve bu onların sorumluluğundadır.

Halk görevini yerine getirmiştir, çözüm ve icraat beklemektedir...

Saygılarımla  esen kalın.