Alanya'da CHP Coşkuyla! Devam Dedi

Nihayet haftalardır devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, sona erdi. Öncelikle, Coşkun Karadağ, Ömer Zavlak ve Sefa Çorbacı'nın Cumhuriyet Halk Partisi geleneğine yakışır, demoktarik ve kavgasız bir seçim çalışması sürdürmeleri, genel seçimlerde yarışan diğer partilerin adaylarına da bir ders olarak gösterilmeli, diyerek başlayalım.

Bununla birlikte, Alanya'nın siyaseten Türkiye'nin birçok şehrinden çok daha ileride olduğunu gösteren bir diğer emare ise, İYİ Parti, AKP, MHP ilçe başkanları ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri tam kadro olarak CHP'nin kongresine katılım göstermiş olmalarıdır. Bu da göz ardı edilmemeli diye düşünüyorum. Siyasiler arasında küçük düşünce farklılıkları olsa da önümüzdeki yıllarda Alanya için siyaseten "çok güzel şeyler olacak" gibi görünüyor.. CHP'nin kongre süreci ve sonucu, kente genel olarak böyle bir hava yaymış durumda..

Coşkun Karadağ, yeni ve "güçlü" yönetimiyle çok daha iyi işler yapacaktır; Alanya'ya da bir 'coşku' getireceği şimdiden görülebiliyor.

Alanya'da CHP Coşkuyla! Devam Dedi
Alanya'da CHP Coşkuyla! Devam Dedi

CHP Alanya Kongresi unutturulan çok önemli bir detayı daha bize hatırlattı; O da, atananın değil, demokratik bir seçimle 'seçilen adayın' makam sahibi olması gerektiği konusudur.. "kavgasız, hakaretsiz, yalansız, iftirasız" bir seçim çalışması yürütüp, sadece bir "bayrak değişimi" düşüncesi içinde el ele çalışan Zavlak ve Çorbacı'yı da tebrik eder, yeni döneminde Başkan Coşkun Karadağ'a başarılar dilerim.

SONUÇLAR;

Coşkun Karadağ 151 oy, Ömer Zavlak 116 oy, Sefa Çorbacı 87 oy aldı. Bunun yanı sıra 3 oy geçersiz sayıldı.