Ey seçim, sen nelere kadirsin!

Sağıma dönsem meclis üyesi adayı soluma dönsem belediye başkan adayı, düz gitsem gönüllü particiler, arkamı dönsem seçim yaklaşırken 'neler koparabilirizciler...'

Yani kısacası Alanya'da metrekareye düşen siyasetçi sayısı arttı. Eee beklentiler isteklerde arttı. Yolda, sokakta, pazarda esnafın yanı başında.. tek tıkla adaylar artık kapınızda.  İsteklerinizi, verilen sözleri unutturmayın ha derim!  Sonra seçim biter 5 yıl daha beklersiniz benden söylemesi... Tabi önemli olan seçimden sonra da bu yüzleri görebilmek. Hepimiz o samimiyete ve içtenliğe hasret kalmışız.

Siyasetin en çok konuşulduğu mecranın artık sosyal medya ve medya kuruluşları aracılığıyla olduğunu pek tabi görüyoruz. Bir çok haberin dezenformasyon bilgilerle algı yönetimini sağlayıp, insanları yanılttığını da şahit oluyoruz şu günlerde;  Medya işbirlikçilerinin 'parayı veren düdüğü çalar' yaklaşımı ve prensipsiz prensipleriyle.  Pireyi deve yapma çabalarına giren dilli düdüklere dönüştüklerini hayretle izliyoruz. 


Tam da bu esnada aklıma  çok eski bir fabl olan Ezop masalarında geçen bir hikaye geldi. Ezop' un yolsuzluktan yargılanan bir siyasetçiyi "Tilki ile Kirpi" nin hikayesini anlatarak nasıl savunduğunu Aristotales anlatır.

Şöyle der bu hikaye özetle;

"Tilki, sırtındaki pirelerden şikayet edip duruyormuş. Kirpi, tilkiye acıyarak dilerse kendisine yardım edebileceğini, onu pirelerden kurtarabileceğini söylemiş. Tilki, "İstemem, sağol" deyince, kirpi "Neden" diye sormuş. Tilki şu cevabı vermiş.
"Sırtımdakilerin karnı doydu, daha fazla kanımı emmezler. Yerlerine geçecek olanlar daha aç olacaklar." 
Mahkemede bu hikayeyi anlatan Ezop, jüri üyelerine dönerek, sözlerini şöyle bitirmiş:
" Dolayısıyla saygıdeğer jüri üyeleri, müvekkilimi cezalandırırsanız onun yerine onun kadar zengin olmayan birileri gelir ve sizi daha beter soyar.
"

İşte bu zihniyet Antik Yunandan günümüze kadar kanımızı emenlerin haklı çıkarıldığı sorgulanmadığı, bir bozulmaya doğru itmiştir. Bize gözü tok, dürüst, çalmayan insanlar lazım  "Pireyi deve yapmaktan vazgeçin" Şehriniz için , kendiniz için ,geleceğiniz için  bir iyilik yapın.

Vicdanınızı dinleyin kim Pire kim Deve?