Merhaba Alanya, Merhaba Gazipaşa

Benim adım Altan Adaçay, aslen Gazipaşalıyım, 33 yıldır Alanya'da yaşıyorum, bu nedenle kalbim iki parça derim hep; yarısı Gazipaşa, bir diğer yarısı da Alanya. Ben bir Türkmen yörüğüyüm. Ancak, her şeyden önce cinsiyet, dil, din, ırk gözetmeksizin, bir 'insanım'..

NEDEN BURADAYIM!..

Bu köşede fikirlerimi, düşüncelerimi, eleştirilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Alanya'mızın artık bizler gibi yeni nesil gençlerin olumlu eleştirlerine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Bir aile olduğumuzu varsayarak diyorum ki; yıkıcı olmayan olumlu eleştirileri kendi içimizde yaparak şehrimizde göze çarpan, dikkat çeken hatalarımızı en aza indirir, belki de tamamen ortadan kaldırabiliriz. Buradaki amacım Alanya ve Gazipaşa'mıza gelen yerli ve yabancı turistlere daha iyi tatil imkanları sunulabilinmesidir. Yaşı biraz ilerlemiş olan belki siz okuyucularımız 90'lı yıllardaki bölge turizminin kentlerimize neler kazandırdığını, ve bu turizmin her yönüyle ne kadar nitelikli olduğunu çok iyi hatırlayacaklardır!..

BİZ 'YAZMALIYIZ..'

Evet, öncelik olarak doğasıyla, tarihiyle deniziyle, dünyada bir benzeri daha olmayan muhteşem koylarıyla, tarımıyla hatırlanması gereken Alanya ve Gazipaşa için buradayım... Bir belediye başkan adayının veya muhtar adayının sözleri gibi gelmiş olabilir bu sözlerim! Hayır öyle değil, herkes kendi işini yapmalı, varsa bir hata-yanlış biz yazmalıyız, tabiki güzelliklerin ve yapılan iyi işlerin hakkını da vererek.. Öyle olacak

NEREYE GİDİYORUZ?

Bu konu çok derin bir konu evet.. Ama bizi şimdilik ilgilendiren küçük bir detaya dikkat çekeyim; Biz yerel gençler, vaktimizi belli başlı birkaç kafeteryada çekilmiş ve birbirinin kopyası haline gelmiş fotoğraflarımızı, ömrümüzü dakika-dakika yiyip bitiren 'zaman canavarı' İnstagram/Facebook gibi platformlarda paylaşmaktan ibaret tektip insanlar haline gelmedik mi? Bu gibi konuları da daha sonra sizlerle paylaşmak istiyor, uzunca irdelemek istiyorum..

Şimdilik tekrar merhaba.. Ben de, siz de hem köşeme , hem de gazetemize hoş geldik..