Selam olsun Emine Öğretmen'e

100. yıldönümünü kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda muhteşem bir konuşma yapmıştı… 

Emine Karataş öğretmen apar topar gözaltına alındı? Suçu Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne, Atatürk Cumhuriyeti’ne sahip çıkmaktı?..

Emine öğretmenin ardında büyük bir kamuoyu desteği oluştu; Sınıfında öğrencilerine ders vermesi gerektiği dakikalarda götürüldüğü adliye sarayında (belki de tepkilerden korkulduğu için) İfadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bugün ise öğreniyoruz ki, görev yaptığı TED Koleji tarafından sözleşmesi fesh edilmiş!.. 

Laik Cumhuriyet rejimi sayesinde Adliye koridorlarında şeriat naraları attıklarının bile farkına varamayacak kadar Türk düşmanlığı doldurulmuş vatan, toprak ve millet kavramında bihaber gerici tiplere geniş bir gürültü alanı açılıyor. Milletine, cumhuriyetine sahip çıkan liyakat sahibi herkese uygulanan baskının gerekçesiydi Emine öğretmenin eleştirel, dik duruşu. Onları rahatsız etmişti. Olsun!.. Bir elin beş parmağını geçmeyen gericilere verilen rahatsızlıktan bu millet de razı, gurur duyuyor...

Emine öğretmen gibi liyakat sahibi vatanperverler öğretmenler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bir milletin ilerlemesindeki temel taş çocuklardır!' sözlerinin bilinciyle Türk devletine, Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacak ve vatanını bölünmez bütünlüğüyle ilelebet muhafaza edecek nesiller yetiştirmekten geri kalmayacaklardır.

"Toprağımızın üstünde şerefsiz yaşamaktansa, toprağımızın altında yatmayı şeref sayarız". diyen tüm Halide Edip'lere selam olsun..  

12 Ocak’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün söz konusu okula gönderdiği yazı ile iş akdinin sona erdirilmesi ve maaşının kesilmesinin isteniyor.. Öğretmen Emine Karakaş’ın avukatı Ali Çelik  Milli eğitim müdürlüğünden gelen yazı ile Karakaş'ın iş akdi tek yönlü olarak feshedildiğini ve kendisinin işe dönüşü ve maaş kesintisinin telafi edilmesine dair süreç ile ilgili 3 ayrı dava açtıklarını belirtiyor. Umarım bu büyük yalnıştan bir an önce dönülür ve Emine öğretmen sınıfına geri dönerek o çok sevdiği, 'Evlatlarım' dediği öğrencilerine kavuşur.. Çünkü özellikle 'yaşadığımız şu dönemlerde' Emine öğretmenlere çok ihtiyacımız var! Çünkü her bir öğretmen karanlığı aydınlatan, geleceğimize ışık tutan bir meşalenin alevidir. Emine öğretmen bir simge haline dönüşmüştür ve görevden alınması TED'in logosunda da kullanılan o meşalenin anlamını yitirmesidir ayrıca.