İstifa et Şahin Başkan!

Mehmet Şahin, 2004-2009 Yılları arasında AK Parti Alanya İlçe Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve 2007 Yılında bir dönem İlçe Başkanlığı görevi, 2003-2004 Futbol sezonunda Alanyaspor’da başkan yardımcılığı ve son olarak 2013 Haziran ayında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerini kazanarak Yönetim Kurulu Başkanlığı, halen!..

2018 yılında Litvanya Cumhuriyeti Alanya Fahri Konsolosu oldu ve Konsolosluk Beratını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun elinden aldı.

Yabancı uyrukluların Türkiye’de ikamet izni, çalışma izni ve mülk ediniminin kolaylaştırılması konusunda Ankara'da yürüttüğü faaliyetler her ne kadar eleştirilse de Şahin'in Alanya'daki siyasi geçmişinin oldukça 'Ak'(parlak) olduğu biliniyor.

2017 Referandumu'yla kabul edilen ve 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle (Türklüğü ırkçılık olarak gören kimilerinin koltuk ve oy kaygısı nedeniyle 'Türk Tipi Başkanlık' adıyla makyajladığı sistem) hayatımıza giren 'tek adam rejimi' ALTSO Başkanı Şahin tarafından Alanya'ya uyarlanmış gibi görünüyor.

Alanya'nın yaklaşık son 20 yılına ticari ve siyasi yönden damga vuran, ALTSO başkanlığı sürecinde yaptığı çalışmalarıyla şehrin genelinin dikkatini çekerek takdir toplayan Şahin, Alanya Belediye Başkanlığı adaylığını birinci ağızdan açıkladı. Bu açıklama ALTSO'nun gücünün, imkanının ve olanaklarının kullanıldığı bir davette yapıldı. ALTSO'ya 'veda' Alanya Belediyesi'ne 'merhaba' açıklaması yaparken Şahin, davetliler arasında elleri patlayıncaya kadar alkışlayanlarla coştu. Ne hata ama! 

'ALTSO Başkanlığı'ndan istifa etmeliydiniz' 

Bulunduğunuz makamın gücünü başka bir makam için yapılacak seçimlerde kendiniz için avataj sağlamak amacıyla kullanırsanız -ki kullanıyorsunuz- diğer rakiplerinize karşı  büyük bir haksızlık yapmış olursunuz. Siyaseten etik ve ahlaki bir tutum değildir

2017 Referandumu'yla Türk Miletinin hayatına şaibeli bir şekilde giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altındaki 'tek adam rejimi' sansür ve yasaklarla Türk milletine bir boyunduruk vurma, ithalata dayalı ekonomik bir yapıyla yabancının ürünlerini ucuz işçilikle işlemeye dayalı bir 'uşaklık'  sistemi haline geldi. Bu noktada Ulu Önder Atatürk'ün 'Bu millete her şeyi öğrettim, fakat uşaklığı öğretemedim!' sözünün önemine dikkat çekelim. Şeffaflıkta, yolsuzlukla mücadelede, her alanda olduğu gibi, ekonomik yapımızda da sınıfta kaldı. Bu nedenle Alanya ekonomisinin başındaki isim olan Şahin, Türk milletinin dokusuna ve karakterine zıt 'tek adam rejimi' ve makam gücünden yararlanarak başka bir makamı kazanma fırsatçılığından bir an önce vazgeçip ALTSO Başkanlığı'ndan istifa etmelidir diye düşünüyorum. 

'ADALETLİ OLUN'
Başkan Şahin'e önerim, istifa ederseniz şayet, sayılı günleri kalan ALTSO Seçimleri'nde aday olan başkan adaylarının önü açılmış olur. Mevcut Alanya Belediye Başkanı ve olası diğer adaylarla daha adil, adaletli bir seçim süreci yaşanır. Bunu çoktan yapmalıydınız. Henüz geç kalmış sayılmazsınız.

Yıllardır ilmek ilmek ördüğünüz, emek verdiğiniz 'Mehmet Şahin' markasını siz bizzat kendi elinizle bir 'hiç' haline getirmeyiniz. Adaletli olun, size yakışan da bu değil midir? 

NET OLUN!

Bitti mi? Hayır!.. ; 

Duruşunuzu ve tarafınızı bir an önce belli edin, 'Tribünlere oynuyor' eleştirileri gittikçe artıyor. Kendinizden eminseniz 'bağımsız aday' olun hatta..

Alanya kamuoyunda 'medya ve makam gücünü kullanarak herhangi bir partiye veya ittifaka kendini beğendirmeye çalışıyor..' algısı oluşmaya başladığını belirteyim. Biraz daha böyle devam edecek olursanız bir boşluğa düşmeniz çok olası görünüyor.  Sadece ALTSO Başkanı olduğunuz gerçeğini unutmayınız, her yerde ve her şeyde olamazsınız, bulunduğunuz konum harici konularda kendizine vazife çıkarmak ve her şeyde olmak, ön plana çıkmak çabaları aleyhinize bir durum haline dönüşebilir. 'Her taşın altından çıkmak' deyimi siyaseten iticilik anlamına gelir ve toplumda size karşı antipatik duyguları ortaya çıkartabilir.

Bir önceki gün siftahsız kapattığı dükkanı önünde tavla oynayan esnaf bu konuyu sesli düşünüyor şu günlerde!.

Saygılarımla