Çavuşoğlu'ndan Alanya 'Müzik Yasağı' Cezası

Mevzu net; Bu Müzik Yasağı garabetini niye kaldırmıyorsunuz kardeşim?

Alanyalı bir bakanımız oldu. Sevindik, 'bölgemiz için büyük şans' dedik. Ama olanlara bakın, hükümetin özellikle mülteci politikası nedeniyle Alanya turizmi ağır yara adı. 

Sokaklarımızda gruplar halinde dolaşan ve ne hikmetse hepsi 18-30 yaş arası Suriyeli, Afgan gibi yabancılar nedeniyle bizler rahatsız oluyoruz da gelin siz bir de batılı, avrupalı turisti düşünün; Gelir mi kardeşim turist!

Alanya Turizm ve Sanat Festivali'nde Hadise ve Yıldız Tilbe konserlerine giden vatandaşlarımıza soruyorum; Sayıları 100 bini bulan konser alanındaki kalabalığın niteliği hakkında sizin de şüpheleriniz olmadı mı!

Bakın kaliteli dediğimiz, yemesini, içmesini, oturmasını kalkmasını, para harcamasını bilen batılı turistlerin Rus turistler nedeniyle bölgemizi terk etmelerinin üzerinden çok bir zaman da geçmedi. Batı, Avrupa, İskandinav bir kenara, bir zamanlar dönüp yüzüne bakmadığımız Rus turistler için bile bir tatil alternatifi olmaktan çıkıyoruz. 

'KİME FAYDASI VAR'

Konumuz müzik yasağı garabeti ve turizme verdiği zarar evet. Dolayısıyla şehrimizdeki betonlaşma, trafik ve nüfus artışı gibi etkenlerin de turizme ciddi anlamda zarar verdiğine dikkat çekerek, müzik yasağının 'kime faydası var' sorusu soralım. Yasağın Alanya'ya, esnafa bir yararı yok ama zararı çok...

OTELCİLER Mİ MÜZİK YASAĞI İSTİYOR?

90'lı yılarda sektör Herşey Dahil(HD) diye bir sistemle tanıştı ve otellerde uygulanmaya başladı. Netice olarak, bölgeye ucuz turist dolduruldu. O yıllar itibarıyla otel işletmecileri turistleri ne kadar otelde tutarlarsa o kadar çok para kazandıklarını keşfetti. O gün bugündür Alanya esnafı turiste hasret kaldı.. 

Yoksa milyar dolarlık dev otellerin bir talebi mi bu müzik yasağı?

'Yasak kimin işine geliyorsa o işte parmağı vardır efendim..' diye düşünmemek elde değil. Side, Okurcalar, Türkler, Avsallar, Manavgat gibi bölgelerdeki dev turizm kompleksleri Alanya merkezinin turizm cazibesini karalamak ve tüm turistleri tatilleri boyunca otellerinde tutmak-hapsetmek istiyor. Barada 'Kapitalist Otelcilik' diye bir kavram ortaya çıkıyor. Otelciler gözle görülmeyen sistemli bir hanutçuluk yapıyor denebilir. Tutuyor elinde ve çekip kapatıyor turisti oteline... 'Siyasi olarak da bütün gücünü-nüfuzunu kullanarak bunu yasal hale gitiriyor' diye fikir beyan ediyorum

AKP hükümetinin yeni kabindesinde 2 bakan hariç tüm bakanlar koltuk değiştirdi. Bizi yakından ilgilendiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy koltuğunu korudu, kendisi bakan ama asıl işi turizm. Ersoy, ETS Tur ve Maxxroyal hotellerinin sahibidir..

CHP OYLARI NEDENİYLE ALANYA YASAKLA CEZALANDIRILIYOR MU?

AKP'li Türel'in gidişi ve CHP'li Başkan Muhittin Böcek'in Antalya'yı yönetmeye başladığı Pandemi dönemlerinde salgın riski nedeniyle sosyal yaşama hükümet ve valilik tarafından vurulan o neşter sadece Alanya'da kalıcı oldu.

AKP Alanya da dahil Antalya genelinde ezici bir hezimet yaşadı, bölgemizdeki siyasal erimeleri artık gözle görülür hale geldi.

Alanya'da CHP oylarındaki artış nedeniyle 'Başarılı Bakanımız' Çavuşoğlu'nun üzerinin çizildiği kulislere yansıyor. -ki ben aksini düşünenlerdenim çünkü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterileceğini düşünüyorum- Konu ekmek olunca siyaset şöyle bir kenarda durmalı, Millet istediği partiye veya adaya oy vermekte özgürdür. Buna Millet iradesi diyoruz. Milletin iradesini cezalandırmaya çalışmak yine milletten döner, karşılığı daha da ağır olur.

Çiftçilik bitti, hayvancılığın adı anılmıyor, İmalat zaten yok, elimizde az da olsa bir turizm kaldı. Onu da silerseniz şu kentten geriye tamamıyla siyah beyaz kalır. Turizm Alanya'nın rengidir. Gece saat 01:00 civarlarında eğlence mekanları müzik-mekan kapatmak zorunda kalıyor. İşletmeler o saatlerde görevi yasaları uygulamak olan polis, bekçi ve zabıta baskısı altında. Bir salın kardeşim esnafı, Turizm ekmek demek, turist Alanya'nın atar damarı demek. Neyimiz var başka Allah aşkına.

İl olmayı istiyorduk biz. Ama Alanya'nın halihazırdaki bu durumu bize 'keşke bir belde olarak kalabilseydik' dedirtiyor artık. Bıraktık il seviciliğini, siz de bırakın makam-mevki seviciliğini. Gurur duyduk Alanyalı bir bakan olmasından ama bırakın Çavuşoğlu seviciliğini. 

Sorunlar ortada: Turizm, mülteciler, betonlaşma, trafik, imalat, ekonomi, ev kiraları, mülk fiyatları, nitelikli personel...

SORUNLARI ÇÖZENİ SEVELİM

Sayın bakanımız bakanlık döneminde çözemedi belki şimdi Alanyalı bir milletvekili olarak sorunların çözümüne katlı sağlayacaktır. Ne de olsa Ankara'da önemli mevkilerde önemli tanıdıkları var, bir telefon ile iş biter!..  Yukarıdaki sorunların çoğunun kendi bakanlık döneminde ortaya çıktığını hatırlatmakta da fayda var..

Yerel seçimlere yaklaşırken bir hezimetle karşılaşmamak için siyasiler bu sorunların itinayla üzerine gitmeli. Başta müzik yasağı kaldırılmalı ve zaten maliyetler-kiralar ve müşterisizlik nedeniyle darda olan esnafa rahat bir nefes aldırılmalı..

Alanya'da yükselen CHP oyları nedeniyle Çavuşoğlu esnafa 'Müzik Cezası' kesti. Yorumlarının da önü kesilmeli.