Bakan değil, yardımcısı gelmiş! Bizimkilerde bir heyecan; O halde soralım

TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALANYA'YA GELMİŞ; BİZİMKİLERDE BİR HEYECAN!

'Bakan'ın bir faydası yok ki, Yardımcısının olsun!' diye düşündüm 'Kleopatra Plajı'nda turistleri taciz eden Suriyeliler' haberini okurken..

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Alanya’daki tarihi ve turistik yerleri gezerek(TATİL) incelemelerde bulunmuş. 

Anlatınız ona o halde;

- 187 otel icradan satılıyor..

- Restoran, bar, disko gibi turistik işletmeler elektrik faturaları dahi ödeyemiyor, vergiler vb. maliyetleri karşılayamadığı gerekçesiyle kepenk indiriyor..

- Avrupa'dan gelen turistler Suriyeli-sığınmacı nedeniyle sokaklarımızda rahat rahat gezemez hale gelmiş..

- Cennet plajlarımızda suç oranı katlanmış ve yine Suriyeli-sığınmacı kaynaklı taciz olayları had safhalara çıkmış.

- Çok sayıda otel sahibi işletmesini yıkarak daireye çevirip satmaya başladı..

- Tarım arazileri, SİT alanları, Ormanlar imara açılarak GOLF ve benzeri amaçla bir zümre için lüks yaşam alanlarına dönüştürülüyor.

-  Uçuk-fahiş ücretlerle yabancıya dairesini kiraya veren ev sahipleri nedeniyle yaz-kış birçok otelcinin odası boş kalıyor, masraflarını çıkartamıyor, batıyor..

- Alanya esnafına ve halkına turist yüzü göstermeyen, Alanya'nın yerel ekonomisine darbe vuran 'Herşey Dahil(HD)' sistemi konusuna çözüm bulunabilecek mi. Yoksa yine sadece çoğu yabancı veya büyükşehir sermayeli 'dev otelciler' mi keseyi doldurmaya devam edecek..

- Bir zamanlar(1992-2000 arası) 8 ay olan ve 12 aya yaymaya çalıştığımız Alanya turizmi nasıl oldu da 4 aya kadar düştü.

- Turizm kentlerindeki betonlaşma için bir çalışmaları var mı, olacak mı?

- Bölgemizdeki kültürel miraslara sahip çıkılıyor mu, halihazırda devam eden ve turist çekecek olan kazı çalışmalarına devlet yeterli miktarda bütçe ayırıyor mu.

- Alanya'daki Tur Tekneleri için bir standart getirilecek mi, yoksa başıboşluğa devam mı! 

- Nitelikli-eğitimli bir turizm personeli için ne zaman harekete geçilecek. Turizm Otelcilik bölümünde okuyan öğrencilerin veya bu bölümden mezun olanların istihdam edilmesi için işletmeler teşvik edilecek mi, kurallara uymayan işletmelere yaptırım uygulanabilecek mi? yoksa. 'I-You-go to Disko-Sex' devam mı!

('I-You-go to Disko-Sex' ifadeleri Ulusal yayın kanalı Show TV'de yayımlanan Güldür Güldür isimli programda 'Alanya İngilizcesi' olarak işlenmiş ve Alanyalıları utandıracak şekilde hafızalara kazınmıştı)

- Özellikle barlar caddesinde bir sözde 'turizm personeli' terörü esiyor... Çirkin hareketler, çirkin konuşmalar, yabancı dil yok, diksiyon yok, kılık kıyafet yok, ve bir insanın yaşamı boyunca bir insanda görebileceği en garip tavırlar bu sözüm ona personel tarafından turistlere karşı sergileniyor..

- Müzik Yasağı 'Şükürler Olsun' devam mı!

- Alkol zamlarıyla turistlere de alkolü bıraktırabilecek miyiz inşaallah!

Bu sorularımızı ve tespitlerimizi kendisine iletme 'cüreti' gösterebilen biri var mıydı bu inceleme(Tatil) ziyaretinde bilmiyorum, varsa da alnından- elinden öper saygıyla karşısında eğiliyorum. 

Yoksa da ben buradan kendi halinde bir vatandaş olarak sormuş olayım..

'Mutlu Tatiller Dileriz'