Wome Deluxe Hotel'in 'orman talanı' iddiasında Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı

 Alanya Haber giriş: 17 Nisan 2024, Çarşamba 22:55., Güncelleme: 2 hafta önce
Wome Deluxe Hotel'in 'orman talanı' iddiasında Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı
Abone ol

Wome Deluxe Hotel İncekum, Alanya’nın doğal harikalarından birisi olan İncekum Orman Kampı’nı talan ettiği iddialarıyla gündeme bomba gibi düştü. 2015 yılında Ormanlık alanın büyük bir bölümünü alarak 5 yıldızlı lüks otel yapan Gür ailesinin 18 Nisan’da kapasite arttırım toplantısı yaparak İncekum Orman Kampı’nın tamamını ele geçireceği iddia ediliyor. Haberlerin ardından Alanya kamuoyu ayağa kalktı. Sivil toplum kuruluşları, siyasetçiler ve vatandaşlar yarın (18 Nisan Perşembe) Avsallar Mahallesi’nde yapılacak olan ÇED toplantısına kilitlendi. Öte yandan Lüks Otelin sahibi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'borçlu olduğu' tek kişi olan yakın arkadaşı Mehmet Gür olduğu ortaya çıktı. Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın "ortağımız" dediği İşadamı Mehmet Gür, Wome Deluxe Hotel'in de bağlı olduğu Ortadoğu Grup'un yönetim kurulu başkanı. Ortaya çıkan detaylar Alanya'da 'Otel'in gizli sahibi Erdoğan ailesi mi?' sorularının sorulmasına neden oldu.

Alanya’da 2015 yılında açılan Wome Deluxe Hotel, kapasite artışı için başvurdu.  

Avsallar Mahallesi’nde bulunan mūlkiyeti orman arazisi üzerinde olan Wome Deluxe Hotel’in kapasite arttırım başvurusu üzerine ÇED (Çevresel Etkileri Değerlendirme) toplantısı düzenlenecek. 10 yıl önce kamuya ait İncekum Orman Kampı’na Wome Deluxe Otel’i yapan şirketin şimdi de yine kamuya ait Tabiat Parkı’nın tamamına otel yapmak için başvuru yaptığı iddia ediliyor.

Wome Deluxe Hotel'in 'orman talanı' iddiasında Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı
Wome Deluxe Hotel'in 'orman talanı' iddiasında Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı

OTELİN GİZLİ SAHİBİ 'ERDOĞAN AİLESİ' İDDİALARI

Alanya'da infial yaratan orman talanı iddiaları farklı bir boyuta taşındı ve 'otelin gizli sahibi Erdoğan ailesidir' iddiaları Alanya kamoyunda dillendirilmeye başladı.  Tüm Alanya halkını ayağa kaldıran 'Tabiat Parkı ve Orman talanı' iddialarının merkezindeki lüks otelin sahiplerinin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle ilişkilendirilmesi ise Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın 'ortağımız' sözleri dayanak oluyor.  

Wome Deluxe Hotel'in 'orman talanı' iddiasında Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı
Yıllara göre orman katliamı

Seçim döneminde basın mensuplarının soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, otelin sahibi olan Ortadoğu Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gür için 'ortağımız' ifadelerini kullanöıştı. Ayrıca son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın yaklaşık 2 milyon TL borçlu olduğu tek kişi olarak Erdoğan'ın mal beyanında Gür'ün ismi yer almıştı.  İstanbul'da doğan Mehmet Gür, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasımpaşa'dan çocukluk arkadaşıdır.

Wome Deluxe Hotel'in 'orman talanı' iddiasında Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı
Tartışmaların odağındaki lüks otel Doğa harikası ormanın tam ortasına bir hançer gibi saplanmış durumda. Kapasite artırımıyla birlikte tabiat alanının tamamen otelin kullanım alanına dahil edileceği öne sürülüyor

1949 Kastamonu Bozkurt Çiçekyayla doğumlu Remzi Gür  ise, Ramsey giyim imalat ve perakende şirketinin kurucusu ve sahibidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı ve finans sponsoru olan iş insanı olarak biliniyor..

ÖZCAN: SESSİZ KALMAYACAĞIZ. TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, İncekum Tabiat Parkı'nın içindeki otelle ilgili bugün yapılacak toplantıya Alanyalıları davet etti

Özcan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Daha yeşil bir kent ve kıyılarımızın korunması için Alanya İncekum Bölgesindeki İncekum Orman Kampı ve Tabiat Parkın’da Çevresel Etkileri Değerlendirme (ÇED) toplantısına Doğa severleri ve tüm Alanya halkını katılmaya ve seslerini duyurmaya davet ediyoruz.”

MUHTAR YILDIRIM: AVSALLAR HALKINI BEKLİYORUM

Avsallar Mahallesi Muhtarı Hayri Yıldırım Wome Hotel'in kapasite arttırımı için düzenlenecek ÇED toplantısına tüm Alanya ve Avsallar halkını davet etti.

MEVLÜT ÇAKAN: ÇED TİYATROSU İZLEYECEĞİZ!

Gelecek Partisi’nin eski İlçe Başkanı Avukat Mevlüt Çakan, İncekum Orman Kampı’nın yarısını 9 yıl önce ele geçiren ve 5 yıldızlı lüks otel yapan Gür ailesinin bu kez ÇED Tiyatrosu için düğmeye bastığını iddia etti.

İNCEKUM TABİAT PARKI – ÇED TİYATROSU

Perşembe günü Avsallar Mahallesi’nde bir ÇED tiyatrosu düzenleneceği duyuruldu.

Öncelikle kamuoyunda yanlış tartışılan 3 husus var

1 -  Çed raporu ile kapasite artışına gidilecek alan hali hazırda vatandaşın kullandığı günü birlik alan değil. Zaten 49 yıllığına ihale edilen alanda kapasite artışı ile ilgili.

2 - Siz Perşembe günkü toplantıda halkın görüş ve önerileri alınacak , ÇED Raporu düzenlenecek, sonra inşaat yapılacak diye düşünüyorsunuz. Değil mi ? Öyle değil ?

Zaten 2012 yılında inşaat sırasında fazladan yapılmış olan 110 oda ve 65 odalık personel lojmanının otel odasına dönüşümü için ÇED raporu alınacak.

Boşuna demedim tiyatro diye. Elin oğlu zaten 12 yıl önce yapmış kapasite artışını şimdi onun ÇED raporunu alıyorlar.

Öyle hızlı inşaatçı ki Çed raporu yetişememiş hızına.

3 - Böyle bir düzende hangi demokrasiden ve cumhuriyetten bahsedeceğiz. Vatandaş sürekli olarak ormanı hükümet iç etmesin diye bekçiliğini mi yapacak ? Ormanı asıl koruması gereken devletten koruyoruz.

Tuz koktu başka diyecek birşey yok.


İlgilenenler için ÇED başvuru dosyasını göndereceğim.”

MEHMET GÜR KİMDİR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal varlığında ismi geçen Mehmet Gür, Ortadoğu Grup adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanıdır. İstanbul'da doğan Mehmet Gür, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasımpaşa'dan çocukluk arkadaşıdır.

Wome Deluxe Hotel'in 'orman talanı' iddiasında Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı
Wome Deluxe Hotel sahibi MEHMET GÜR

Mehmet Gür, 1981 yılında inşaat ve lojistik alanlarında faaliyet gösteren Ortadoğu Grup adlı şirketini kurdu. Şirket, ilk kurulduğu yıllarda uluslararası taşımacılık ve inşaat alanlarında faaliyet gösterdi, ancak daha sonra sağlıktan lojistiğe, enerjiden inşaata, gıdadan dış ticarete ve hatta çevre teknolojilerine kadar sayısız alanda hizmet faaliyet gösterdi. İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinde yer alan Mehmet Gür bir dönem Memorial Hastanesi’nin sahipleri arasındaydı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın "ortağımız" dediği İşadamı Mehmet Gür, İstanbul Kısıklı’da 2005 yılında 1,5an yana havuzlu iki villayı Recep Tayyip Erdoğan'a satmıştı.

Bilal Erdoğan amcası Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen ile beraber kurdukları BMZ adlı şirket, 11 Eylül 2013 tarihinde Mehmet Gür ile de ortak olup "Ortadoğu Proje Geliştirme İnşaat Sanayi ve Ticaret" adlı yeni bir şirket kurdu.