Seçimlerden Sonra Dolar 10 TL Olacak, Faizler Yükselecek

Ekonomist Selçuk Geçer, seçimlerin hemen ardından AKP hükümetinin doları 10 TL'nin üzerine çıkaracağını iddia etti.

Piyasa tamamen sıkıştı, ekonomik kriz kapıda ve iÅŸsizlik Cumhuryet arihin rekor seviyesine ulaÅŸtı.. Fabrikalar batıyor, kapatıyor, Esnaf kepenk indiriyor. Türkiye'deki bir çok önemli holdingler Yatırımlarını ve fonlarını Türkiye'den çıkarmaya baÅŸladı.  Geçer, seçimin hemen ardından hükümetin Türk Lirasını deÄŸersizleÅŸtirerek devalüasyonun önünü açacağını öne sürdü..

DOLAR ŞU AN KAÇ TL?

DOLAR 10 TL OLURSA "ÜLKE BAĞIMSIZLIĞI TEHLİKEYE DÜŞER Mİ"

Gezer'in bu iddiası gerçekleÅŸecek olursa bugün ithalat batağı durumuna getirilen Türkiye, tamamen yabancı egemen güçlerin ve kapitalizmin pençesine düşerek tam bağımsızlığını yitirir.. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediÄŸi gibi "Tam bağımsızlık, ancak mali bağımsızlık ile mümkündür. Bir devletin maliyesi bağımsızlıktan yoksun olunca, o devletin bütün hayat ışıklarında bağımsızlık felç olur.", "Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluÄŸa kavuÅŸamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz."

Geçer'in iddiasına göre hükümet, piyasaya para girişini sağlamak ve yabancıları çekebilmek için piyasayı daha cazip hale getirerek eldeki konut stoklarını temizlemeye çalışacak. İşte Geçer'in o ütopük iddiaları