Umran Aykut güven tazeledi

 Alanya Haber giriş: 11 Haziran 2024, Salı 23:30., Güncelleme:
Umran Aykut güven tazeledi
Abone ol

CHP Alanya İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda 167 oy alan Ümran Aykut tekrar aynı göreve seçilirken, bir diğer aday İmmihan Bas Arı ise 129 oy aldı.

CHP Alanya İlçe Kadın Kolları Seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. ALTSO Konferans Salonu’ndaki olağan genel kurula CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, CHP Alanya İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Umran Aykut güven tazeledi
Umran Aykut güven tazeledi

Mevcut CHP Alanya Kadın Kolları Başkanı Ümran Aykut ile İmmihan Bas Arı’nın yarıştıkları genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Umran Aykut güven tazeledi
Umran Aykut güven tazeledi

Divan oluşturulması ile devam eden genel kurulda ardından yönetim kurulu çalışma raporu okunarak oy birliği ile devam etti.

Umran Aykut güven tazeledi
Umran Aykut güven tazeledi

Tekrar aday olan ve kazanan mevcut Kadın Kolları Başkanı Ümran Aykut ise, “Alanya’da bütün mahallelerde çalmadığımız kapı kalmadı. Bu süreçte bizi güler yüzle karşılatan Alanya halkına çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların semeresini gördük. Beklediğimiz oyun üzerinde, oy patlaması oldu. Sadece Alanya’ya değil, yakın çevreye de örnek gösterilecek bir başarıya imza attık. 74 yıllık özlemi bitiren zafere ortak olduk. Bu zaferin içinde olmaktan onur duyuyorum. Bu zafere az veya çok katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Bizler liyakatli, çalışkan, cumhuriyetin kurucu felsefesine bağlı partimizin iktidar yolculuğuna katkıda bulunmak amacıyla yeni dönem için tekrar göreve talip olduk. Önümüzdeki dönem yoğun geçen seçim döneminde ektiğimiz tohumların yeşermesi dönemi. Kadın kolları örgütümüzü genişleteceğiz. Her mahallede partimizin oy yüzdesiyle uyumlu üye kazanılmasını sağlayacağız. Kadınlarımızın toplumsal eşitliğe yönelik mücadelesinin öncüsü olmaya devam edeceğiz” dedi.

Umran Aykut güven tazeledi
Umran Aykut güven tazeledi

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Saat 17.00’de sona eren oy verme işleminin ardından oy sayımına başlandı. Seçimde 167 oy alan Ümran Aykut tekrar aynı göreve seçilirken, aday İmmihan Bas Arı ise 129 oy aldı.

Umran Aykut güven tazeledi
Umran Aykut güven tazeledi

CHP ALANYA KADIN KOLLARI BAŞKANI ÜMRAN AYKUT KİMDİR?

Devlet memuru bir babanın üçüncü çocuğu olarak Karabük’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zonguldak’ta tamamla. Zonguldak Çelikel Lisesi ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Okul Psikologluğu Rehberlik Bölümünden mezun oldu.

Ankara Yenimahalle Kız Meslek Lisesi, daha sonra Konya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, son olarak da Konya Gazi Lisesi’nde (Konya Lisesi) Psikolojik Danışmanlık görevinin yanı sıra felsefe grubu dersleri verdi.

1995 yılında emekli olduktan sonra Alanya’ya yerleşti.

1997 yılında CHP’ye üye oldu.

İki dönem Kadın Kolu başkanlığı, iki dönem Alanya İlçe Yönetim Kurulunda Eğitim Sekreterliği görevi yaptı.

Kadın Kolu Başkanlığını yürüttüğü süreçte Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD), Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) ve Pir Sultan Abdal Derneği’ne üye oldu. İki dönem Pir Sultan Abdal Derneği kongre delegesi olarak görev yaptı.

2013’ten itibaren Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı görevini pandemi dönemi dışında sürdürdü.

SANAT ÇALIŞMALARI

Resim Atölyesi, kadın ve çocuklara resim dersleri ve kişisel sergilerini açtı. Kent Konseyinde kadınlara resim ve çini dersleri ve Sürücü kursunda iletişim dersleri verdi.

CHP Antalya Kadın Kurultayı delegeliği görevimi halen sürdürmekte.