Türk Kadınlar Birliği Alanya'dan 'Burs Seferberliği'

 Alanya Haber giriş: 04 Ağustos 2019, Pazar 16:11, Güncelleme: 5 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Türk Kadınlar Birliği Alanya'dan 'Burs Seferberliği'
Abone ol

Türk Kadınlar Birliği Alanya Şubesi, kendilerine gelen talepler doğrultusunda öğrencilere 'burs komisyonu' kurdu. Dernek Başkanı Hülya Karadayı 'Dernek üyelerimize ve bize başvuran 7'den 70'e çok sayıda vatandaşımızla resim, heykel, el sanatları, saz, gitar ve kültür turları da dahil bir çok etkinlik gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz.. Özellikle son yıllarda eğitimin içinde bulunduğu içler acısı durum ve ekonomik gelişmeler de göze alındığında, üzerimize düşen sorumluğun farkındalığıyla burs komisyonu kurma kararı aldık, 50 TL'ye bir hayat kurtarmak elimizde.. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza burs sağlayarak destek olmak istiyoruz, bu hem insani, hem de vicdani bir görevdir..' dedi.

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

Türk Kadınlar Birliği Alanya Şubesi’den eğitim seferberliği..

Dernek bünyesinde çok sayıda üyenin de katılım gösterdiği eğitim hareketinde, ayda 50 TL gibi cüzi bir miktarla, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim alamayan veya zor koşullarda eğitimi sürdüren öğrencilere burs verilmesi öngörülüyor..

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kendilerine bu yönde çok sayıda talep geldiğini ifade eden dernek Başkanı Hülya Karadayı yaptığı açıklama; “Başkanlığını derneğimiz üyelerinden Sayın Aysel Yapındı'nın yürüttüğü ve Emekli Başhemşire Sayın Okşan Okur arkadaşlarımızın da görev aldığı bir ‘burs konseyi’ oluşturduk. Bu eğitim kampanyasındaki ilk amacımız, öncelikle maddi imkansızlık nedeniyle eğitim alamayan veya çok zor koşullarda eğitimeni sürdürmek durumunda kalan, yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza destek olmak.

“DESTEK OL, ÖĞRET, YAŞAT”

Karadayı sözlerine şöyle devam etti, kurban için hayvan kesmeyeceğini söyleyen bir vatandaşımızın ‘Öldürme!. Yaşat, Öğret’ sözleri bizim bu yardım kampanyamızın ana temelini oluşturdu diyebilirim.. Bu kapsamda, bizler tüm çocukların anneleri, babaları, ağabeyleri, ablaları sayılırız; Bu anlayışla yaşatmak için, eğitim için, ülkemizin geleceği için çocuklarımıza burs vererek destek olmak istedik..  Eğitim kampanyamızla aylık 50 TL gibi bir ücretle onlarca çocuğumuza burs vermeyi hedefliyoruz..“ dedi..

TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ FACEBOOK HESABI