Turist rehberinden itiraf: Turistlere 'otelden çıkmayın' diyoruz. Çünkü...

 Alanya Haber giriş: 19 Temmuz 2019, Cuma 01:23., Güncelleme: 5 yıl önce
Turist rehberinden itiraf: Turistlere 'otelden çıkmayın' diyoruz. Çünkü...
Abone ol

Turizm cenneti Alanya her geçen yıl turizm alanında daha kötüye gidiyor. 1990'lı yıllardan sonra başlayan turizmdeki nitelik ve kalite düşüşü 2019 yılında had safhaya çıktı. Niteliksiz turizm personeli, hanutçuluk, Herşey Dahil (HD) sistemi, betonlaşma ve turiste -halk ağzıyla- 'soyulacak kaz' gözüyle bakan, sadece yaz sezonunda açık olan geçici işyerleri bu kötü gidişatın kamuoyunda bilinen en büyük nedenleri arasında yer alıyor.. Son yıllarda ise Alanya'da yine adli olaylardaki artış göze çarpıyor; içinde bulunduğumuz Temmuz ayında 12 yabancı turist çeşitli nedenlerden dolayı hayatını kaybetti.. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde 90'lı yılların turizm cenneti Alanya, yakın bir gelecekte 'turizm cehennemi' olarak anılmaya başlayacak.. Hal böyleyken, Mehmet Ali Dim'in 'bir turist rehberinin itirafı' başlıklı paylaşımı dikkat çekti..

Yeni Alanya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve KÜRESEL Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya'da bir turizm firmasında çalışan turist rehberinin şoke eden itirafını sosyal medya hesabından paylaştı:  

Dim'in, rehberin şok sözlerinin yer aldığı mesajı şöyle: "Bir turist rehberiyle konuştum. Alanya’yı sordum. 'Çok kötü imaj' dedi ve açıkladı: 'Barlar Sokağı'nda hırsızlık, kapkaç ve taciz had safhada. Genç bayanların içkisine ilaç atıyorlar tecavüz amaçlı. Esnaf hala kazıklıyor. Kol-bacaktan çekiyor. Biz de turiste otelden çıkma diyoruz.'

Turist rehberinden itiraf: Turistlere otelden çıkmayın diyoruz. Çünkü...
Turist rehberinden itiraf: Turistlere otelden çıkmayın diyoruz. Çünkü...

DİM UYARDI: ESNAF KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ

Dim, mesajının devamında Alanya esnafına şu önemli uyarılarda bulundu: "Bu şartlarda milyon değil milyar turist gelse esnafın para kazanma şansı var mı? Çarşıya acilen çeki düzen verilmeli. Polisiye/idari önlemler bir yere kadar. Esnafın kendi kendini kontrol etmesi lazım önce. Bindikleri dalı kesmesinler. Alanya’ya bir gelen turist bir daha gelmez."