Suriyeliler Antalya'da tatil yaparak ülkelerini kurtardı!

 Alanya Haber giriş: 02 Temmuz 2023, Pazar 01:53., Güncelleme: 11 ay önce
Suriyeliler Antalya'da tatil yaparak ülkelerini kurtardı!
Abone ol

Antalya Konyaaltı sahilinde, sığınmacılar Suriye bayrağı ile denize girdi. O anlar sosyal medyada tartışma yarattı. Sığınmacıları kaydeden vatandaşın sözleri ise dikkat çekti. Türklerin rahatsız olduğu için denize giremediğini söyleyen vatandaş, "Ülke onların olmuş, haklılar" dedi.  Alanya'da son aylarda sığınmacı kaynaklı olayların artışına dikkat turizm esnafı ve vatandaşlar gerekirse tatil beldelerine girişleri yasaklansın. Aksi durumda Avrupalı ve batılı turistlerin yüzünü bir daha göremeyeceğiz. sözleriyle tepkilerini dile getiriyor.

SURİYELİLER ANTALYA KONYAALTI'NDA SURİYE BAYRAĞI İLE DENİZ KEYFİNDE..

Sokaklarımızda yürüyemez hale geldik. Her yerde gruplar halinde dolaşan hayvan sürüsü gibi çevrelerine sataşıp rahatsızlık veriyorlar. Alanya'da turizme ciddi anlamda zarar veriyorlar. Avrupalı, batılı turistler gördükleri bu çirkin ortadoğu manzarası nedeniyle Türkiye'ye tekrar tatile gelmeyeceklerini söylüyor.

Özellikle Alanya'nın ekonomisine önemli bir katkı sağlayan gece eğlence hayatı, barlar sokağı gibi konumlarda sığınmacı kaynaklı taciz ve kavga olayları turizme büyük darbe vurmaya başladı. Tatil için kente gelen turistlerin yüzlerindeki memnuniyetsizlik ve huzursuzluk gözle görülür hale geldi..

Suriyeliler Antalya'da tatil yaparak ülkelerini kurtardı!
Suriyeliler Antalya'da tatil yaparak ülkelerini kurtardı!

Alanya siyasetinin bazı isimleri olayların kontrolden çıkmaya başladığını ve bu durumun daha ciddi bir boyuta geçmeden önlemlerin alınmasını dile getirmeye başladı. turizm esnafı ise turistlerden önce kendi can güvenliklerinden bile endişe eder hale geldiklerini ifade ediyor.

Gece ve gündüz fark etmeksizin sokağa bile güvenle çıkamadıklarını ifade eden yerleşik vatandaşlar ise 'bir an önce şehrin eski güvenli ve huzurlu olduğu dönemlere döndürülmesi için önlemlerin alınması gerekiyor. Başta Suriyeli ve Afgan olmak üzere sığınmacıların gerekirse şehre girişlerine izin verilmemesi...' yönünde görüş bildiyor.