Süleymancılara milyonluk Kermes darbesi

 Alanya Haber giriş: 03 Eylül 2019, Salı 16:17., Güncelleme: 5 yıl önce
Süleymancılara milyonluk Kermes darbesi
Abone ol

Sıcak gelişme.. Özellikle, başta Alanya olmak üzere Akdeniz bölgesi genelinde yüzbinlerce mensubu bulunan Süleymancılar cemaatine bir darbe daha geldi. Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda deri toplama ve kesim yapmalarına izin verilmeyen cemaate, milyonlarca liralık gelir sağladığı iddia edilen kermeslerine yasak geldi.. Cemaat üyeleri "Bu tür uygulamalar ülkenin geleceğine zarar verir" diyerek yasağa tepki gösterdi..

Süleymancılar Camaatine kermes darbesi

İddiaya 'göre 'vatandaşın şikayeti' ve gelen talimat doğrultusunda yurda ait "Güzelbağ Gıda Kermesi" alanına gelen jandarma ekipleri, kermesi topladı ve alanın boşaltılmasını sağladı.

"BU TÜR UYGULAMALAR ÜLKE GELECEĞİNE ZARAR VERİR"

Süleymancılar cemaati kermes organizatörleri, her sene düzenlenen kermese yapılan müdahaleye tepki  gösterdiler; Her yıl yapılan kermesin kime ne zararı olduğunu merak ettiklerini söyleyen kermes organizatörlerinin "Bu kin ve nefret son derece yanlış. Bu tür   uygulamalar demokrasiye ve ülke geleceğine çok büyük zararlar verir. Bu uygulamanın gerekçesini bilmek istiyoruz" dedikleri bildirildi.
Geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda da Süleymancılara ait yurtlara kurban toplama ve kesme yasağı getirilmişti.

İLGİLİ HABER

"MİLYONLARCA LİRA PARA"

Cemaatin kermesler aracılığıyla milyonlarca lira civarında bir para topladığı ve bu toplanan paralarla 'eğitim ve yardım' faaliyetlerinde bulunulduğu öne sürüldü..

DİYANET'TEN FETÖ-SÜLEYMANCILAR BENZETMESİ

Geçtiğimiz aylarda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı "Tarikatlar ve cemaatler" raporunda Süleymancılara dikkat çekilmiş, Süleymancıların FETÖ benzeri örgütlenme içerisinde oldukları ve yurt dışı bağlantılarının araştırılması gerektiği yazılmıştı