Son dakika: Antalya'da ekmeğe zam geldi.

 Bölge Haber giriş: 30 Nisan 2019, Salı 15:56., Güncelleme: 5 yıl önce
Son dakika: Antalya'da ekmeğe zam geldi.
Abone ol

Son dakika.. 31 Mart seçimlerinin ardından neredeyse her kalemde başlayan zam yağmuru hız kesmeden devam ediyor.. Antalya genelinde ekmeğe zam geldi.. Ekmeğin kilogram fiyatı 5 TL'den 6,25 TL'ye yükseldi. 240 gramlık ekmeğin fiyatı ise 1,5 TL oldu. Zam 15 Mayıs'tan itibaren uygulanacak. Zama gerekçe olarak yüksek maliyetler gösterildi..

ATSO'da ekmek fiyatlarına zam talebinin görüşüldüğü meclis toplantısını, Antalya Fırıncılar Odası yönetim kurulu üyeleri de izledi.

"BÜTÜN TÜRKİYE'DE VE ANTALYA'DA ZAM KAÇINILMAZDIR"

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihangir Deniz, yüksek girdi maliyetlerine rağmen, aylardan beri ekmek fiyatlarının sabit tutulduğunu belirterek, "Ekmekte kullanılan un, maya doğrudan sağlıkla ilgilidir. Devlet kaliteyi kontrol etmeli, adil rekabeti sağlamalıdır. Kaliteye bakmadan fiyatla oynarsanız, halkın sağlığını riske atmış olursunuz. Ankara'da ekmek fiyatına zam yapılmıştır, bütün Türkiye'de ve Antalya'da da zam kaçınılmazdır. Bugün azami fiyat tarifesi meclis gündemimizdedir. Komitemiz kilogram fiyatının 5 liradan 6 lira 25 kuruşa çıkmasını teklif etmiştir. Yönetim kurulumuz bu teklifi uygun görmüştür. Meclis onayına sunduk" dedi.

Son dakika: Antalya'da ekmeğe zam geldi!
Son dakika: Antalya'da ekmeğe zam geldi!

ZAM TALEBİ ONAYLANDI

Deniz'in konuşmasının ardından hem ekmek hem de Ramazan pidesiyle ilgili ATSO 7'nci Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi'nin, yönetim kurulu tarafından da onaylanan yeni fiyat teklifleri meclis tarafından oylandı. Hem ekmek hem de pide fiyatlarıyla ilgili yeni fiyat teklifleri meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Buna göre, ekmeğin azami kilogram fiyatı 5 TL'den 6,25 TL'ye yükseltildi. Ekmeğe yapılan zam 15 Mayıs tarihinden itibaren Antalya il genelinde uygulanmaya başlanacak. Yeni fiyat tarifesinde katkısız ekmek endüstriyel üretim 240 gram 1,5 TL, katkısız ekmek endüstriyel üretim 280 gram 1,75 TL, katkısız odun ekmeği 240 gram 1,75 TL, katkısız odun ekmeği 280 gram 2 TL oldu. Ramazan pidesi ise 300 gram 3 TL olarak belirlendi.