Son dakika: ALTSO Seçim Tarihi Belli Oldu

 Alanya Haber giriş: 19 Ağustos 2022, Cuma 13:04., Güncelleme:
Son dakika: ALTSO Seçim Tarihi  Belli Oldu
Abone ol

Son dakika.. TOBB, Türkiye genelindeki tüm odalara seçim tarihinin belirlenmesi için bir yazı gönderdi. TOBB'dan yapılan bildiride seçimlerin ekim ve kasım ayı içerisinde yapılması belirtildi. ALTSO başkanlığı için yarışacak olan Bilal Gömeç, Eray Erdem ve Tunahan Toksöz bir araya gelerek ekim ayı için kesin tarihi netleştirip seçim startını resmen verecekler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsada yasal seçim süreci resmenbaşladı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim takvimi belli oldu.

TOBB’dan ALTSO'da dahil ülke genelindeki tüm odalara seçim için yazı gönderildi; Seçim startının verildiği yazıda “5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 84'üncü maddesi gereği oda ve borsaların organ seçimleri 2022 yılının Ekim ve Kasım ayları içinde yapılacaktır. Bu nedenle, oda/borsanız seçim takviminin İlçe Seçim Kurulu Hakimliğince belirlendikten sonra ivedilikle Birliğimize yazı ile bildirilmesi ve odaborsa@tobb.org.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” ifadelerine yer verildi.

MEHMET ŞAHİN VEDA EDİYOR

Adı Alanya Belediye Başkan Adaylığı için anılan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin aday olmadı.. 

BAŞKAN ADAYLARI KİMLER 

ALTSO başkan adayları Bilal Gömeç, Tunahan Toksöz ve Eray Erdem başkanlık için yarışacak. Öte yandan 3 adayın önümüzdeki günlerde bir araya gelere seçim için bir tarih belirleyecekleri öğrenildi.