Son dakika: Alanya'ya deprem bölgesinden gelenler alınamayacak!

 Alanya Haber giriş: 12 Şubat 2023, Pazar 16:30., Güncelleme: 2 yıl önce
Son dakika: Alanya'ya deprem bölgesinden gelenler alınamayacak!
Abone ol

Son dakika gelişmesi. Alanya'da depremin ilk gününden itibaren bölgeden gelenler için söz verilen konaklama sayısı doldu ve bu sayı aşıldı. Alanya'nın fiziki koşulları ve konaklama sayısı gerekçesiyle kayıtların durdurulduğu öne sürülürken, bölgeden gelenlerin mağduriyet yaşamamaları için Isparta, Konya gibi bölgelere yönlendirildikleri öğrenildi. Alanya halkı ise şehre gelen 40 bine yakın depremzede vatandaşa gıda-kıyafet yardımlarını sürdürüyor.

Son dakika... Resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre Alanya'ya deprem bölgesinden gelenler, 'şehrin konaklama sınırı ve fiziki yapısı' gibi nedenlerden gerekçesiyle bu günden(12.02.2023) itibaren alınmayacak. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Isparta, Konya gibi şehirlere yönlendirilmeye başladığı belirtildi.

Bölgede akraba ve tanıdıkları haricinde konaklama imkanı bulunmayan depremzedelere yönelik konaklama sözü veren otellerin dolduğu ve yeni konaklamalar için açılacak olan otellerin ise Alanya'daki resmi kurumların(Alanya Kaymakamlığı,Alanya Belediyesi, Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü - AFAD) duyurularının takip edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Son dakika: Alanya'ya deprem bölgesinden gelenler alınamayacak!
Son dakika: Alanya'ya deprem bölgesinden gelenler alınamayacak!

  Alanya deprem bölgesinden gelen 40 bine yakın depremzedeye kapılarını açtı.

Alanya Belediyesi ve Alanya Kaymakamlığı depremin ilk günü itibariyle deprem bölgesinden gelen 40 bine yakın vatandaşımızı, gönüllü otellere yerleştirdi. Bazı vatandaşlarımız ise kişisel imkanları doğrultusunda mülklerinde depremzede misafir etti.

VATANDAŞLAR YARDIMA KOŞTU

Deprem bölgesinden Alanya'ya gelen ve yerleşen depremzeler için seferber olan vatandaşlar Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın tespit ettiği gıda-kıyafet gibi ihtiyaç malzemelerini karşılıyor.

 

İLGİLİ HABER