Alanya'da Orman yangını kontrol altına alındı

 Alanya Haber giriş: 27 Ocak 2023, Cuma 22:21., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da Orman yangını kontrol altına alındı
Abone ol

Alanya’nın Bayırkozağacı Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 4 ayrı nokta çıkan ve fırtınanın etkisiyle yayılarak yerleşim yerlerine yaklaşan yangına ekipler müdahale etmekte zorlanıyor. Kötü hava koşulları nedeniyle yangına havadan müdahale edilemiyor... Edinilen son dakika bilgisine göre Bayırkozağacı Mahallesi'ndeki evler güvenlik amacıyla tahliye edildi.. Yangının sabah saatleri itibariyle tamamen kontrol altına alındığı öğrenildi..

Alanya’nın kırsalındaki Bayırkozağacı Mahallesi sınırları içerisindeki 4 farklı noktada olmak üzere yangın çıktı.
Fırtınanın etkisiyle hızla yayıldığı bildirilen yangına Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. 

Yangının Bayırkozağacı'na komşu olan Gümüşgöze ve Güzelbağ'a sıçrama riskinin de olduğu bildiriliyor.

Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, bölgenin çok kayalık ve sarp olması sebebiyle mücadelede güçlük çekildiğini belirterek, "Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya itfaiye birimi ve Alanya Orman İşletme'ye ait tüm ekipler bölgeye sevk edildi. Alanya Belediyesi'nden de su tankeri takviyesi yapıldı.." dedi.

Son dakika: Alanya'da Orman yangını
Son dakika: Alanya'da Orman yangını

Ormanlık alanda yangının Bayırkozağacı Mahallesi'ne yaklaşması nedeniyle evler tahliye edilirken, Orman İşletme Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri, yangını söndürmek için canla başla mücadele verdi. Yangının sıçrama riskine karşı evlerde insanlar da uzaklaştırıldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Gece saatlerinde kısmen kontrol altına alınan yangının sabah saatleri itibariyle tamamen kontrol altına alındığı öğrenildi. Yerleşim yerinden çıkarılan vatandaşların tekrar evlerine gittiği belirtildi. Yangına 12 arazöz, 5 tanker, 8 ilk müdahale aracı, 65 orman yangın işçisi, teknik eleman ve orman muhafaza memurunun yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya Belediyesi ekipleri tarafından müdahale edildi.

AYRINTILAR GELİYOR...