Alanya'da Yılmaz Kip isimli gencin katil zanlısı ev arkadaşı çıktı

 Alanya Haber giriş: 07 Eylül 2022, Çarşamba 15:05., Güncelleme: 2 yıl önce
Alanya'da Yılmaz Kip isimli gencin katil zanlısı ev arkadaşı çıktı
Abone ol

Muğla'da yaşayan ailesi tarafından kendisine ulaşılamayan 26 yaşındaki Yılmaz Kip isimli şahıs, Alanya'da ikamet ettiği evinde ölü bulundu. Eve giren jandarma ekipleri Üzeri battaniye ile örtülmüş olarak bulunan Kip'in kafasında darbe izleri olduğu tespit edildi.. Kip'in katil zanlısı olarak gözaltına alınan ev arkadaşı, Kaçtığı Çanakkale'de operasyonla yakalandı ve Alanya'ya getirildi.

İddiaya göre; Muğla’nın Bodrum ilçesinden yaşayan Yalçın Kip, Alanya'nın Karakocalı Mahallesi’nde ikamet eden 26 yaşındaki kardeşi Yılmaz Kip’e bir türlü ulaşamadı.

Bunun üzerine Mustafa Kaya’yı telefonla arayarak kardeşine 2 gündür ulaşamadığını söyleyen Kip, Kaya’dan evine giderek kardeşine bakmasını istedi.  Kendisine ulaşılamayan Yılmaz Kip'in evine giden Kaya, kapıyı kırarak içeri girmek istediği esnada içeriden ağır bir koku geldiğini fark etti.

Alanya'da 26 yaşındaki Yılmaz Kip isimli gencin cansız bedeni bulundu
Alanya'da 26 yaşındaki Yılmaz Kip isimli gencin cansız bedeni bulundu

JANDARMAYA İHBARDA BULUNULDU

Kaya’nın durumu jandarmaya bildirmesi üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, Yılmaz Kip’in hayatını kaybettiğini belirledi.
Evde yapılan incelemede üzeri battaniye ile örtülü olan Yılmaz Kip'in kafa  bölgesinde darbe izleri olduğu tespit edildi.

KATİL ZANLISI EV ARKADAŞI ÇIKTI

Kip'in katil zanlısı olarak gözaltına alınan ev arkadaşı tutuklandı. Cinayet şüphelisi, ifadesinde ev arkadaşıyla sürekli tartıştığını, son tartışmalarında keserle başına vurduğunu söyledi.

Ev arkadaşı cüzdanını, telefonunu alarak bisikletle evden kaçmış

Jandarma ekipleri, cinayet şüphesi üzerine başlattığı çalışmada Yılmaz Kip’in M.Ş. ile birlikte yaşadığını tespit etti. İki arkadaşın olaydan 10 gün önce birlikte çalıştıkları inşaat işinden ayrıldıkları öğrenildi. 4 Eylül günü sabaha karşı cinayeti işlediği iddia edilen M.Ş.’nin Kip’in cüzdanını, banka kartlarını ve telefonunu alarak evin kapısına asma kilit vurduğu belirtildi. Bisikletle evden uzaklaşan M.Ş.’nin farklı tarihlerde üç kez Yılmaz Kip’e ait banka kartlarından para çektiği belirlendi. Çalışmalarını genişleten jandarma ekipleri, olayın şüphelisi M.Ş’yi yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde M.Ş’nin annesine ait Çanakkale’deki evde olduğu tespit edildi. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin desteği ile adrese düzenlenen operasyonda M.Ş. yakalandı.

Başına keserle vurarak öldürmüş

Alanya’ya getirilen M.Ş., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.Ş., jandarmadaki ifadesinde arkadaşı Yılmaz Kip ile sürekli kavga ettiklerini söyledi. Olay gecesi yine kavga ettiğini belirten M.Ş, keserle Kip’in başına vurduğunu, daha sonra da kaçtığını ifade etti. M.Ş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.