Sınıfta Dehşet: Alanya Lisesi'nde bir öğrenci bıçaklandı

 Alanya Haber giriş: 11 Eylül 2021, Cumartesi 00:03., Güncelleme: 3 yıl önce
Sınıfta Dehşet: Alanya Lisesi'nde bir öğrenci bıçaklandı
Abone ol

Alanya Lisesi üst sınıflarda öğrenim gören B. A isimli genç kız, sınıf arkadaşı Z.S. isimli erkek öğrenci tarafından sınıfta tüm öğrencilerin gözleri önünde sırtından bıçaklandı.. Yaralanan genç kız hastaneye kaldırıldı. Korkunç olay sonrası öğrenci velileri "Çocuklarımızı okula eğitim alsın diye gönderiyoruz, ölsün diye değil!", "Bir okulda, bir çocuğun üzerinde bıçağın ne işi var.." diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, iki öğrenci arasında çıkan sözlü tartışmada, erkek öğrenci Z.S., iddiaya göre dışarıdan okula getirdiği bıçakla aynı sınıfta okuyan B.A isimli genç kızı sınıf ortasında kovalamaya başladı. Diğer öğrencilerin gözleri önünde yaşanan korkunç olayda sırtından aldığı bıçak darbesiyle yaralanan B.A. hastaneye kaldırıldı. 

Olay yerine çağırılan Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu..

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Hastaneye kaldırılan ve ayakta tedavi edinilen B.A.'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı ve tedavisnin ardından taburcu edildiği öğrenildi..

"KORKUNÇ BİR OLAY, FACİADAN DÖNÜLDÜ."

Yaşanan olaya tepki gösteren öğrenci velileri "Bu olay bir faciayla sonuçlanabilirdi.. Bir çocuk nasıl okula dışarıdan bıçakla girebiliyor. Bunu yapan birisi dışarıdan içeriye daha neler sokabilir siz düşünün! Ortada büyük bir sorumsuzluk, disiplinsizlik örneği var.. Okul yönetimi bunun hesabını vermeli, öyle üstü kapatılacak bir konu değil, biz buraya çocuklarımız okusun diye gönderiyoruz, ölsün diye değil! Olayın sorumluları cezalandırılmalı ve gerekli önlemler derhal alınmalı.." diyerek tepkilerini dile getirdi. 

Bazı öğrenci velilleri vahim iddialar ortaya atarak, yüzyüze eğitimin başladığı günden beri okul genelinde disiplinsizlik ve bir başıboşluk olduğuna dikkat çekip, daha büyük bir facia yaşanmaması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olayı araştırmak üzere müfettiş görevlendirmesini talep etti..