Sahibinden.com alan adı boşa düştü, Başka bir şirket aldı!

 Genel Haber giriş: 03 Ocak 2024, Çarşamba 13:08., Güncelleme: 4 ay önce
Sahibinden.com alan adı boşa düştü, Başka bir şirket aldı!
Abone ol

Sosyal medyada dolaşan iddialara göre sahibinden.com alan adı süresi doldu ve bir başka şirket tarafından satın alındı.. Alan adı şuan ClientHold statüsüne düşmüş görünüyor.. Sahibinden.com erişim sorunu devam ederken, firmadan ilk resmi açıklama geldi. Gece yarısından bu yana erişim probleminin yaşandığı sitede, mobil uygulama üzerinden erişim de sağlanamıyor. Siteye giriş yapmak isteyen kullanıcılar, "Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı." uyarısı ile karşılaşıyor.

SAHİBİNDEN.COM ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN AÇILMIYOR?

Sahibinden.com'a gece saatlerinden bu yana yaşanan erişim problemi hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Sahibinden.com uygulamasına erişimde problem yaşanırken, bilgisayar ve cep telefonu tarayıcılarından da ulaşım sağlanamıyor. 

Sahibinden.com’a gece yarısından bu yana hem web sitesi hem de uygulama üzerinden erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar siteye erişim sağlamaya çalıştıklarında; "Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı." uyarısı ile karşılaşıyor.

Instagram hesabından yapılan açıklamaya göre, siteye erişim sağlanamamasının sebebi alan adı hizmeti sağlayan firma ile teknik bir sorun yaşanması.

SAHİBİNDEN'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Sahibinden.com alan adı boşa düştü, Başka bir şirket aldı!
Sahibinden.com alan adı boşa düştü, Başka bir şirket aldı!

Sahibinden.com, Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır.

Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

ClientHold statüsü nedir?
ClientHold statüsü, bir alan adının kaydının geçici olarak askıya alındığını ifade ediyor. Bu durum, genellikle alan adı sahibinin kaydı güncellememesi veya domain kaydının geçerlilik süresinin dolması gibi nedenlerle oluşabiliyor. Alan adı kaydı "ClientHold" durumuna alındığında, alan adı hizmetleri etkileniyor ve web sitesi, e-posta hesapları ve diğer ilgili hizmetler kullanılamaz hale geliyor.

Bu statünün en yaygın sebepleri arasında ödeme sorunları, yasal sorunlar gibi maddeler de yer alıyor. Yani Sahibinden.com ödeme sorunları konusunda sıkıntılar yaşıyor da olabilir. Bu durumda en kötü şey ise şirket içi e-postaların dahi kullanılamıyor olma ihtimali. 

Yani sonuç olarak domain'i başkası mı aldı, yoksa başka sıkıntılar mı var, henüz net bir bilgi vermek mümkün değil. Tek söyleyebileceğimiz Sahibinden.com gibi köklü bir platforma uzun bir süredir erişim sorunu yaşandığı.

Şirketin, Instagram hesabı üzerinden yayınladığı açıklamasında da alan adı firması ile teknik sorunlar yaşandığı iddia ediliyor.