Ruslardan Aydoğan'a şok suçlama: Sıcak suyumuzu ve internetimizi kestiler

 Alanya Haber giriş: 27 Mart 2023, Pazartesi 10:24., Güncelleme: Bir yıl önce
Ruslardan Aydoğan'a şok suçlama: Sıcak suyumuzu ve internetimizi kestiler
Abone ol

Alanya Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Kerim Aydoğan’ın yönettiği Gold City Turizm Kompleksi’ndeki 478 dairenin yönetimi, son genel kurulda Rus vatandaşı Konstantin Sorkin’e geçti. Sorkin 'Fahiş ücretle bize elektrik satıyorlar, koridorlardaki elektriğimizi, sıcak suyumuzu ve internetimizi kestiler.. Aidatlara %100 zam yaparak yıllık 70 bin TL'ye çıkardılar.. Yapılan masrafların faturalarını göstermiyorlar..' iddialarında bulundu. AYDOĞAN AŞ. konuya ilişkin açıklama yaptı

Sorkin, “Yaptıkları hizmetlerin ve harcamaların faturalarını da göstermiyorlar, sadece ödeme yapmamızı istiyorlar” diyerek Kerim Aydoğan’ı suçladı.

Gold City'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Konstantin Sorkin, Kerim Aydoğan'ın sahibi olduğu Aydoğan A.Ş'nin genel kuruldan sonra kendilerine zorluk çıkardığını iddia ederek şu iddialarda bulundu;

Sıcak suyumuzu ve internetimizi kestiler. Bundan sonra temizlik ve güvenlik gibi hizmetleri de yapmayacaklarını ifade ettiler. Bu hizmetler daha önce Aydoğan A.Ş. personelleri tarafından yapılıyordu. Yönetim değişikliğinden sonra bu himetlerin hepsi durdu.

'PAHALI ELEKTRİK SATIYORLAR'

- Bizim kullandığımız elektrik de çok pahalı. Kilovatsaati 4.5 liradan aldıkları elektriği 5.7 liraya satıyorlardı. Bu çok pahalı.

Ruslardan Aydoğan'a şok: Sıcak suyumuzu ve internetimizi kestiler
Kargıcak Mahallesi'nde bulunan Gold City Turizm Kompleksi'nin yönetimi Ruslara geçti..

'AİDATLARA %100 ZAM YAPTILAR'

- Diğer taraftan her daireden yıllık 70 bin TL aidat istendi. Geçtiğimiz yıl 37 bin lira olan yıllık aidat ücretini iki katına çıkarmak istediler. Biz yeni yönetim olarak eski fiyattan devam ediyoruz.

'FATURALARI GÖSTERMİYORLAR'

- Ocak ayı için 2 milyon 234 bin lira hizmet faturası çıkardılar. Bizlere yaptıkları hizmetlerin ve harcamaların faturalarını da göstermiyorlar, sadece ödeme yapmamızı istiyorlar.

- Yönetim değişikliğinden sonra daire sahiplerinin mail adresi gibi bilgilerini de vermiyorlar. Bu nedenle daire sahiplerine ulaşamıyoruz.

- Bizleri mağdur etmek ve zor durumda bırakmak için ellerinden geleni yapıyorlar..

GOLD CİTY'DEN AÇIKLAMA GELDİ; HİZMETLERİ DURDURMA HAKKIMIZ VAR...

Gold City AŞ.'den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Gold City Kompleksi yapısı, bir çok parsel üzerine kurulu, kapsamlı bir yapılaşma alanıdır. Her parselin ayrı yönetimi mevcuttur ve Konstantin Sorkin isimli şahsın dahil olduğu yönetim, Gold City içerisindeki 322 ada 6 parseldir. Aydoğan A.Ş. site yöneticisi konumunda değil, yönetimin kararı ile site hizmetlerini sunan firmadır. Her yıl parsel kat malikleri tarafından yönetim kurulu seçilmektedir. Haberdeki iddia aksine aidatlar da kat malikleri kurulunca belirlenmektedir. Gold City Hotel ise mülkiyeti Aydoğan A.Ş.'ye ait ve işletmesi şirket bünyesinde bulunan bağımsız bir işletmedir ve habere konu iddiaların dışındadır. Hizmetleri haksız ve sebepsiz durdurma iddiaları da gerçeğe uymamaktadır. 2024 yılı ocak ayında yapılan toplantı ile parsel yönetimi seçilmiştir. Aydoğan A.Ş. tarafından maliklerce seçilen yönetime her türlü destek sağlanmıştır. Ancak şirketin sunduğu hizmetlerin karşılığı her nedense ödenmemiştir. Yapılan hizmetler, bağımsız bölüm sayısının çokluğu sebebiyle oldukça yüksektir. Şirket, iyi niyetle kat maliklerini mağdur etmemek için hizmetlere devam etmiş ise de, yüksek maliyetler karşısında hizmetlerin karşılığının ısrarla ödenmemesi sebebiyle hizmet vermeye devam etmesi mümkün olmadığı gibi, Türk Borçlar Kanunu'ndan doğan hakları kapsamında tüm hizmetleri durdurma yetkisi vardır ve bazı hizmetler durdurulmuştur. Durdurma öncesi kat maliklerine ön bilgi de verilmiştir. Bu yönü ile haksız bir durum yoktur. Fazla faturalandırma iddiası da gerçek dışıdır."