Rektör Kalan harekete geçti: Yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacağız

 Alanya Haber giriş: 24 Haziran 2022, Cuma 09:45, Güncelleme: 2 yıl önce
Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı
Rektör Kalan harekete geçti:  Yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacağız
Abone ol

ALKÜ Rektörlüğü tarafından, Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkında Alanya'da bir grup haber sitesi tarafından ortaya atılan iddialar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Taciz iddiaları için ''FETÖ taktikleri' ifadelerine yer verilen açıklamada 'Yüce Türk adaleti önünde hesaplaşacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.' denildi. Öte yandan taciz iddialarını içeren haberlerin yayımdan kaldırıldığı görüldü..

Muhittin Böcek Antaya Büyükşehir Belediye Başkanı

ALKÜ Rektörlüğü tarafından, Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkında ortaya atılan iftiralar ve iddialarla ilgili yapılan açıklamada, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkında açılmış herhangi bir idari ya da adli soruşturma bulunmamaktadır” denildi. Açıklama metninde iddialar hakkında 'FETÖ taktikleri' ifadeleri dikkat çekti.

'SÖZDE BASIN-YAYIN' ORGANLARI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kime ait olduğu bilinmeyen, yayın hayatına bir ay kadar önce başlayan ve sitesinde yayın künyesi bile bulunmayan sözde bir ‘basın yayın’ organında yer alan, sonrasında Alanya’daki başka yayın kuruluşlarınca da yer verilen üniversitemiz ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkında ortaya atılan gerçek dışı iddialara yönelik kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma gereği doğmuştur.

İLGİLİ HABER

'YÜCE TÜRK ADALETİ ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ'

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkında Yüksek Öğretim Kurumu Denetleme Kurulu Başkanlığı’na gönderildiği iddia edilen ‘dilekçe’ gerçek dışıdır. Bununla birlikte, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkında açılmış herhangi bir idari ya da adli soruşturma da bulunmamaktadır. ALKÜ bünyesinde görev yapmayan bir kişi tarafından, sahte bir isimle verildiği şüphe götürmez gerçek dışı suçlamalarla dolu bu dilekçeye kamuoyunun itibar etmeyeceğine inancımız tamdır. Bu çirkin isnatlarda isimleri geçirilen onurlu ALKÜ çalışanları, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ve bu çevrelerle, yüce Türk adaleti önünde hesaplaşacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.” ifadelerine yer verildi.

'FETÖ TAKTİKLERİ'

Bunların FETÖ taktikleri olduğunu söyleyen Rektör Ekrem Kalan’ın, bahse konu haberleri yapan basın yayın kuruluşları hakkında dava açtığı, ayrıca bahse konu yayın organlarınca Rektör Kalan tarafından cinsel tacize maruz kaldıkları iddia edilen, aralarında evli olan kadınların da bulunduğu çok sayıda üniversite personelinin de iftira ve itibar davası açtıkları öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ;

İddiaya göre; 'ALKÜ Rektörü Ekrem Kalan hakkında Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) ulaşan şikâyet dilekçesinde çok sayıda taciz iddiası yer aldı. Dilekçede Kalan'ın birçok kadın akademisyene, kendi yüksek lisans öğrencilerine ve kadın çalışanlara cinsel tacizde bulunduğu, mobbing uyguladığı ve telefonla taciz ettiği iddialarına yer verilmişti.'

Taciz İddialarını ortaya atan internet sitelerinin jet hızıyla haberlerini kaldırdığı görüldü.

Rektör Kalan harekete geçti:  Yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacağız
Rektör Kalan harekete geçti: Yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacağız
Rektör Kalan harekete geçti:  Yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacağız
Rektör Kalan harekete geçti: Yüce Türk Adaleti önünde hesaplaşacağız