Prof.Dr. Tülin Oygür'a bir tepki de Alanya'dan: Kınıyoruz

 Alanya Haber giriş: 26 Ağustos 2021, Perşembe 09:18., Güncelleme: 3 yıl önce
Prof.Dr. Tülin Oygür'a bir tepki de Alanya'dan: Kınıyoruz
Abone ol

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Tülin Oygür'ün 'Taliban'ı tanıyoruz' açıklamalarına ülke genelinden tepkiler gelmeye devam ederken, Türk Kadınları Birliği Alanya Şube Başkanı Hülya Karadayı ve Yönetim Kurulu üyeleri de Oygür'ün skandal açıklamalarına çok sert tepki gösterdi

Afganistan'da şeriatçı bir terör örgütü tarafından kadınların uğradıkları zulme ve baskıya dikkat çeken Hülya Karadayı, "adı Cumhuriyet Kadınları olan bir derneğin tüm yönetimini Atam'dan aldığım güç ve tüm haklarımla kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Karadayı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: 

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Tülin Oygür'ün katıldığı bir programda Taliban'ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bağımsızlık, gerçek uygarlığa kavuşmanın ön şartıdır. Afganistan’da olan budur. Bağımsız Afganistan’ı tanıyor ve selamlıyoruz" şeklinde ifadeler kullanması çok yersiz ve bir Cumhuriyet Kadınına yakışmayan yersiz sözlerdir.

"KINIYORUZ"

Laik Türkiye Cumhuriyeti’nde bir kadın olarak kendi değerini ve önemini anlamamış, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsememiş, laikliği içine sindirememiş, Cumhuriyetin ne demek olduğunu dahi bilmeyen, şeriatı kanla getirmeye çalışan kana susamış gözü dönmüşler tarafından Afganistan’da kadın ve kızlara karşı yapılan baskı, şiddet, eğitimden ve her türlü haktan yoksun bırakılmalarını adeta gözardı edercesine rant peşinde koşuyor izlenimi veren bu şuursuz sözlerini kabul etmiyor ve kınıyoruz.

Prof.Dr. Tülin Oygür'a bir tepki de Alanya'dan: Kınıyoruz
Prof.Dr. Tülin Oygür'a bir tepki de Alanya'dan: Kınıyoruz

Laik Cumhuriyette kadın olmak ile İslam'ın adını kullanarak terör örgütünün yönettiği bir ülkede kadın olmanın farkını bile anlayamamış,  üstelik de adı Cumhuriyet Kadınları olan bir derneğin tüm yönetimini Atam'dan aldığım güç ve tüm haklarımla kınıyorum.

Bu sebeple Afgan kadınlarının ve çocuklarının her daim yanında olduğumuzu bildiririz " 
Türk Kadınlar Birliği Alanya Şubesi
Yönetim Kurulu